Supermarketul este locul în care românii petrec minute în șir, fără să își dea seama de păcălelile care îi pândesc la tot pasul.
De exemplu, poate cea mai mare minciună este reprezentată de “super-alimentele” pe care le găsim pe rafturile magazinelor. Experții de la British Dietetic Association au spus că oamenii ar trebui să nu mai dea bani pe aceste “super-alimente” care nu au decât o singură menire – să îi facă pe cumpărăturii creduli să cheltuiească mai mulți bani decât ar trebui.
Potrivit specialiștilor, fructele sau sucurile exotice nu sunt mai benefice decât fructele și legumele obișnuite care costă mai puțin. De exemplu, o persoană ar trebui să bea 13 porţii de suc de fructe goji pentru a obţine aceeaşi cantitate de antioxidanţi precum cea dintr-un singur măr roşu.
Unele fructe şi legume promovate drept „super-alimente” pot avea anumite beneficii pentru sănătate, dar acest lucru e valabil pentru majoritatea produselor naturale, mai spun experții. S-a spus că că acestea pot vindeca multe probleme, de la impotenţă până la cancer. Dar o dietă care să conţină zilnic fructe şi legume, carne sau peşte, cereale, ouă şi brânzeturi, poate şi ea să vindece numeroase boli.
Termenul de „super-aliment” nu are nicio acoperire oficială, nu este recunoscut de legislaţia în domeniu, e pur şi simplu un termen de marketing care a devenit la modă în ultimii ani.
Ceea ce nu ştie publicul este că, în multe cazuri, cercetătorii care laudă beneficiile vreunui asemenea „super-aliment ” au fost plătiţi pentru a o face, iar dacă oamenilor li se spune suficient de des că un anumit produs este „un super-aliment”, e foarte probabil să ajungă să o creadă, arată Mail Online.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu