Cea mai mare pădure de liliac din România. Raiul pe Pământ!

 Sursa foto: Canal YouTube Wardstone99p
Sursa foto: Canal YouTube Wardstone99p

Parfumul florilor de liliac este inconfundabil și îți aduce, inevitabil, mirosul primăverii în casă. Dar cum ar fi să te plimbi printr-o pădure plină cu această minunăție? Ei bine, chiar există așa ceva, la noi în țară. Așadar, după trecerea pandemiei, o plimbare în acest loc ar fi ideală.

Cea mai mare pădure de liliac din România se întinde pe 20 de hectare şi se află în apropierea platformei carstice Ponoare, la circa şase kilometri sud-est de oraşul Baia de Aramă din judeţul Mehedinţi, între dealurile Băluţei şi Răiculeştilor, de o parte şi de alta a Văii Prislopului.

Cum ajungi pe jos

Pentru a ajunge pe jos, se poate porni de la școală, pe Valea Morilor, urmându-se firul apei și urcând apoi pe Dosul Mare, până la Valea Prislopului, pe o potecă marcată turistic, scrie travel.ro. Pe acest drum, turiștii pot vedea bisericuța de sub Stei.

Cum ajungi cu mașina

În cazul în care vreți să ajungeți cu mașina, se poate merge pe lângă căminul cultural, apoi se traversează cătunul Tihoi și se merge în direcția Delureni. Cea mai bună perioadă de vizitare, pentru a prinde liliecii înfloriți, este începutul lunii mai.

Podul lui Dumnezeu

Pe lângă pădurea de liliac, turiștii pot vedea și Podul lui Dumnezeu, o arcadă de calcar, de 4 m grosime, cu o lungime de cca 60 de metri, o deschidere de 27 de metri, şi o lăţime de 9,7 metri, fiind al doilea pod natural din Europa, ca mărime, şi singurul funcţional - pe deasupra sa trece şoseaua Drobeta-Turnu-Severin - Baia de Arama - Băile Herculane, scrie adevarul.ro.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel