Scurgerea chiuvetei din bucătărie se poate înfunda din cauza grăsimii care se acumulează în țevi.
Stratul de grăsime depus atrage, apoi, și alte resturi alimentare. Ca urmare, se formează dopuri, din cauza cărora apa nu se curge în canalizare, iar în bucătărie apare un miros neplăcut.
Unele gospodine sunt sigure că vasele murdare de grăsime trebuie spălate în chiuvetă, folosind o cantitate mare de detergent. Dar altele au găsit o soluție mai simplă, datorită căreia grăsimea nu se mai acumulează în țevi. În plus, economisesc detergent și apă.
Pentru asta luați un prosop de hârtie, cu care veți șterge suprafața tigăii, îndepărtând toată grăsimea. Astfel, tot stratul de grăsime va fi eliminat. Apoi, aveți nevoie de o picătură de detergent, un pahar cu apă caldă și un burete. Ștergeți tigaia cu buretele pe care ați pus picătura de detergent, apoi clătiți.
Iată că nicio picătură de grăsime nu se va scurge în țeavă, iar detergentul practic nu a fost folosit. Metoda este foarte simplă, dar multe gospodine sunt obișnuite să cheltuiască mai mult detergent și apă fierbinte, aruncând kilograme de grăsime în scurgere.
Vezi și.
Să ai grijă de o casă nu este o sarcină ușoară. Pe lângă treburile casnice se poate întâmpla să fii nevoit să înfrunți un inamic pe cât de mic, pe atât de enervant.
Cel puțin o dată în viață, gospodinele au văzut molii în casă. Ideea este că, dacă este una singură, nu va trebui să ne facem griji. Mica insectă ar fi putut să intre în casă prin geamul deschis și să fie complet inofensivă.
Problema devine serioasă dacă în casă apar mai mulți fluturi de același tip. În acest caz, ne confruntăm cu o invazie a moliilor. Alimente precum făina și derivatele acesteia, pastele și pâinea, dar și cerealele, sunt un teren excelent pentru ele.
Brânză de casă după rețeta bunicii: sunt suficiente 4 ingrediente și se face foarte rapid
Aceste locuri, dacă au și condiții deosebite de căldură și temperaturi ridicate, se pot transforma în habitate perfecte pentru molii, care se înmulțesc rapid.
Să vedem cum să scăpăm, fără prea mult efort, de aceste insecte. În primul rând, va trebui să golim cămara, mutând toate pachetele și cutiile cu alimente în bucătărie. Apoi, va trebui să înmuiem o cârpă de bumbac într-o soluție formată din apă și oțet alb, în proporții egale.
Ștergem toate rafturile, insistând și în cele mai îndepărtate colțuri. După ce am terminat de curățat, va trebui să ținem ușile deschise, pentru a ne asigura că rafurile se usucă perfect.
Gospodinele istețe pun cretă în dulap: trucul care rezolvă o problemă enervantă
În al doilea rând, trebuie să verificăm ambalajele alimentelor, în special a celor deja deschise. Din nou, va trebui să verificăm atent, în special micile fisuri. Larvele pot găsi habitatul perfect chiar în interiorul celor mai ascunse spații. Când suntem siguri că toate pachetele sunt curate, le putem pune înapoi în cămară.
Capcane cu feromoni. La final, va trebui să instalăm în cămară așa-numitele capcane cu feromoni. Practic, acestea sunt niște benzi adezive, capabile să atragă moliile. Aceasta este cea mai simplă metodă de a elimina moliile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu