Cea mai ploioasă zi de ianuarie înregistrată vreodată în San Diego aduce inundații de amploare

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Este declarată starea de urgență în San Diego, se amenajează adăposturi pentru a găzdui locuitorii strămutați după ce apele au inundat casele și au măturat vehiculele.

Luni a fost cea mai ploioasă zi de ianuarie înregistrată vreodată în oraș, a anunțat Serviciul Național de Meteorologie.

Primarul din San Diego, Todd Gloria, a declarat stare de urgență, iar orașul a înființat adăposturi pentru a găzdui locuitorii strămutați după ce apele au inundat casele și au măturat vehicule, provocând îngrămădirea mașinilor unele peste altele.

Au fost inundate cartierele Mountain View, Shelltown și Southcrest, precum și mai multe drumuri importante, inclusiv Interstate 15.

În unele zone, inclusiv în Spring Valley și Casa de Oro, oamenii au fost scoși din casele lor de către polițiști pentru a fi în siguranță.

Alții au scăpat în timp ce traversau apa până la brâu.

Departamentul de pompieri al orașului a declarat că a salvat cel puțin 24 de persoane în San Diego și Tijuana

Școlile din La Mesa și Spring Valley au anunțat că vor fi închise marți, a relatat partenerul american al Sky News, NBC News.

Departamentul de pompieri al orașului a declarat că a salvat cel puțin 24 de persoane în San Diego și Tijuana.

Imagini postate pe rețelele de socializare au arătat mașini care erau luate de apele în mișcare rapidă, pe drumuri transformate în râuri.

Eddie Ochoa, un locuitor din San Diego, a declarat că era doar o simplă ploaie când el și sora sa au ieșit să ia micul dejun luni dimineață.

Dar când s-au întors o oră mai târziu la atelierul de reparații auto deținut de familie, au constatat că întreaga stradă era inundată, iar mașina surorii sale fusese luată de ape.

Mai târziu, au găsit-o la aproximativ cinci kilometri distanță.

Biroul de gestionare a situațiilor de urgență al comitatului Los Angeles a emis un avertisment de evacuare în apropiere de Topanga Canyon - valabil până marți dimineață, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel