Majoritatea persoanelor iubesc pizza, de aceea această rețetă este de folos. Mai ales, dacă vreți să o preparați repede, să fie crocantă și bună.
Ingrediente:
3 pahare de făină,
1 plic de drojdie uscată,
0,5 linguriță sare,
1 pahar de apă sau lapte,
2 linguri de ulei vegetal,
sos de roșii sau ketchup,
cașcaval, carne, ciuperci, brânză - la alegere,
ierburi aromatice.
Se încălzește apa sau laptele la 50 de grade. Într-u bol se amestecă 1 pahar de făină cernută cu drojdia uscată și se toarnă apă încălzită. Amestecați bine. Asezonați cu sare și continuați să amestecați în timp ce adăugați restul de făină. La final, turnați uleiul vegetal și continuați să frământați bine aluatul până devine neted și elastic.
Roșii în suc propriu: fără oțet și fără conservanți. Rețeta rapidă
Se unge o tavă de copt cu ulei și se întinde aluatul. Se unge cu ketchup, se pune deasupra orice umplutură (bucăți de carne, cârnați, pui, pește, ciuperci), se presară cu cașcaval ras și ierburi.
Coaceți pizza în cuptor la 200-250 de grade, până când aluatul devine auriu, circa 15 minute. Poftă bună!
Pizza este unul dintre preparatele iubite de toată lumea. O felie de pizza ne oferă, de fiecare dată, momente pure de placere la masă.
În mod tradițional, servim pizza la restaurant sau o cumpărăm congelată de la supermarket. În realitate, am putea face și acasă o pizza delicioasă.
Rețeta cu care vrem să vă inspirăm oferă o umplutură fantastică cu ingrediente proaspete de vară.
Dulceață sănătoasă din prune, cu aromă de ciocolată: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun
Cei care vor să se bucure de rețeta de azi pune pe masă un preparat fantastic, făcut în propria bucătărie.
Ingredientele necesare pentru 3 pizza sunt:
500 grame de făină;
300 grame de mozzarella;
300 grame roșii cherry;
100 grame șuncă crudă;
300 ml apă;
15 grame sare;
12 grame drojdie de bere;
ulei de măsline;
rucola.
Această pizza de casă se coace într-o tigaie și este a fel de bună ca cea de a pizzerie. Mai întâi, încălzim apa și o turnăm peste drojdie, pentru a o dizolva. Ulterior, amestecăm, într-un robot de bucătărie, drojdia dizolvată, făina și 3 linguri de ulei. Alternativ putem frământa și cu mâna.
Gustare bestială de cartofi, o capodoperă culinară pentru toate ocaziile. Încearcă și nu vei regreta
Mixăm timp de 5 minute, adăugând puțin câte puțin apa rămasă. La final trebuie să obținem o sferă destul de netedă și uniformă.
Punem aluatul într-un recipient uns cu ulei și îl lăsăm să crească aproximativ 3 ore. După ce timpul a expirat, împărțim aluatul în trei părți și le lăsam la crescut încă o oră, acoperite cu o folie.
Cea mai rapidă prăjitură dintre toate: se prepară în câteva minute și nu ai nevoie de cuptor
După o oră, întindem aluatul în trei tăvi, rotunde sau dreptunghiulare și îl întindem bine. Facem câteva găuri cu furculița și îl ungem cu puțin ulei. Coacem blatul de pizza în cuptorul încins, timp de 10-12 minute, la 220 de grade.
Acum ne putem ocupa de umplutură: adăugăm roșiile tocate și mozzarella tăiată cubulețe. Se condimentează cu o picătură de ulei și se adaugă rucola și șunca crudă. Pizza noastră este gata! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu