Cuptorul cu microunde simplifică foarte mult viața gospodinelor, care nu au timp să stea mult timp în bucătărie.
Încercați să gătiți o cină delicioasă în cuptorul cu microunde. Veți avea nevoie de cele mai simple ingrediente și de maximum 15 minute.
Cartofii la microunde sunt foarte gustoși și mult mai sănătoși decât cei prăjiți. Par copți, dar, în același timp, și fierți.
Clătiți bine cartofii, dar nu-i curățați de coaja care conține multe vitamine. Înțepați legumele cu o furculiță pentru ca apa pe care o conțin să se evapore mai repede. Alegeți puterea potrivită a cuptorului ca legumele să se gătească rapid.
Nu mai cumpărați pâine feliată. Iată trei motive întemeiate
Lăsați cartofii mici întregi, iar pe cei mari pot fi tăiați bucăți de mărimea dorită. Sărați și piperați cartofii. De asemenea, puteți folosi condimentele preferate. O aromă uimitoare, o culoare galbenă și un gust dulce-picant le va cartofilor turmericul.
Puneți cartofii, împreună cu condimentele, într-un castron, care poate fi folosit în cuptorul cu microunde. Peste cartofi puneți câteva bucăți de unt sau două-trei linguri de ulei de măsline. Acoperiți recipientul cu un capac.
Cartofii mici vor fi gata în 5-7 minute, cei medii vor - în 9 minute, iar cei mari pot fi serviți pe masă în 10-12 minute. Timpul total pentru prepararea cinei nu depășește 15 minute. Poftă bună!
Știți că, pe lângă salata obișnuită, există mai multe rețete interesante pentru a prepara varza roșie?
Această legumă sănătoasă poate fi gătită sub formă de ... friptură! Completată cu brânză moale, un dressing aromat și șuncă, friptura de varză roșie este incredibil de gustoasă și sănătoasă. Pregătește această capodopera pentru cină.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
350 grame de varză roșie;
150 grame de brânză feta sau brânză telemea;
3 căței de usturoi;
3 linguri de măsline;
sucul de la o lămâie;
2 linguri de miere;
șuncă tăiata cubulețe;
sare și piper după gust;
verdeață pentru servire.
Tăiați varza roșie în felii cu grosimea de 1 centimetru. Feliile de varză roșie arată ca niște fripturi, de aici și numele rețetei.
Într-un bol separat, amestecați sucul de la 1 lămâie, uleiul de măsline, usturoiul tocat mărunt, sare și piper după gust.
Turnați amestecul peste fiecare felie de varză. Puneți tava cu feliile de varză într-un cuptor, preîncălzit la 160 de grade, pentru 20 de minute.
Clătite japoneze moi și pufoase, ca un nor. Le veți îndrăgi de la prima bucățică
Scoateți feliile de varză din cuptor. Tăiați brânza și așezați-o peste varză, iar deasupra turnați mierea. Dați din nou tava în cuptor, pentru ca brânza să se topească. Sunt suficiente 5 minute.
Între timp, într-o tigaie se prăjește șunca tăiata cubulețe. Scoateți varza din cuptor și peste fiecare felie adăugați câte puțină șuncă. Friptura de varză roșie se servește cât este fierbinte. Înainte a o servi, decorați-o cu verdeață tocată.
Rețeta de astăzi este neobișnuită, dar surprinzătoare. Este o omletă dulce cu mere care este și apetisantă, și dietetică, având în vedere că o singură porție are doar aproximativ 100 de calorii.
Omleta dulce cu mere poate fi o gustare delicioasă pentru copii și o surpriză dulce pentru adulți. De asemenea, este destul de simplu de preparat și nici nu durează prea mult: în aproximativ douăzeci de minute, omleta cu mere va fi gata.
Ingredientele de care aveți nevoie:
cinci ouă;
două mere;
250 mililitri de lapte;
100 de grame de făină;
ulei după gust;
10 grame de stevie sau 20 de grame de zahăr granulat normal;
scorțișoară după gust ;
zahăr pudră după gust;
În aceasta rețetă pot fi adăugate și stafide.
Curățați merele, tăiați pulpa cubulețe pe care trebuie să le prăjiți, pe toate părțile, într-o tigaie cu un strop de ulei. După ce merele s-au rumenit, lăsați-le să se răcească puțin.
Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat bine bine cu un tel. La rândul lor, gălbenușurile se mixează împreună cu laptele, făina, stevia și un praf de scorțișoară. La final, încorporați și albușurile bătute spumă.
Tartă rustică pentru o cină sățioasă din 3 cartofi și 2 vinete. Rețeta bunicii
Acest nou amestec se toarnă în tigaia cu merele prăjite, se nivelează suprafața cu o spatulă, apoi se acoperă tigaia cu un capac. Omleta cu mere se coace la foc mediu, timp de aproximativ cinci minute.
După cinci minute, omleta se întoarce pe cealaltă pare și se mai gătește alte 5 minute. Când este gata, omleta se lasă să se răcească, iar apoi se pudrează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News