Vă puteți bucura de ceapă verde tot anul, dacă urmezi acești pași simpli.
Ceapa verde este nelipsită dn salate. Și pentru a putea adăuga mereu ceapă verde în mâncare, vă sugerăm să cultivați ceapă verde acasă în acest mod simplu, dar foarte eficient. Cel mai important este că nu veți avea nevoie de pământ.
Pentru a pregăti ceapa pentru încolțire, tăiați vârful cu aproximativ 0,5 cm și curățați bulbii. Așezați un prosop din pânză, pliat de mai multe ori, într-un lighean. Umeziți prosopul din abundență cu apă. Întindeți ceapa pregătită pe acest prosop umed.
În doar 4 zile, rădăcină va începe să se dezvolte și vor apărea primele codițe verzi. Asigurați-vă că prosopul este întotdeauna ud și, în aproximativ 2 săptămâni, veți avea parte de o recoltă bogată de ceapă verde.
Ceapa murată poate fi adăugată în salate, sandvișuri, burgeri. De asemenea, poate fi servită alături de o friptură și, pur și simplu, ca o gustare.
Ceapa roșie se murează perfect și arată foarte elegant pe masă. Vă oferim cea mai rapidă și mai ușoară rețetă de ceapă roșie marinată.
Ingrediente:
o ceapă,
jumătate de pahar de apă,
un sfert de pahar de oțet,
1 linguriță de sare,
1 lingură de zahăr (puteți folosi miere sau sirop de arțar).
Adăugați apa, oțetul, sarea și zahărul într-o cratiță; și puneți-o pe foc mediu până când zahărul se dizolvă.
Omletă delicioasă cu turmeric: secretul unui preparat fraged și pufos
Tăiați ceapa fâșii subțiri și turnați deasupra marinata preparată. Ceapa se lasă 20-30 de minute în marinată, la temperatura camerei. Ceapa este gata de a fi servită. O puteți păstra la frigider până la o săptămână. Poftă bună!
Vă prezentăm o rețetă simplă de vinete murate, care sunt incredibil de gustoase și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav.
Sunt atât de bune, încât este greu să le reziști și vei mânca tot borcanul dintr-o dată.
vinete mici - 5 bucăți,
ardei bulgăresc - 3 bucăți,
ceapă de mărime medie - 3 bucăți,
oțet - 125 ml
ulei vegetal - 60 ml
apă pentru saramură - 500 ml
usturoi - 8 căței,
sare - 1 lingură,
pătrunjel verde - după gust.
Se spală vinetele și se fierb 5 minute. După ce se răcesc, vinetele se taie rondele de aproximativ 1,5 cm grosime. Tăiați mărunt pătrunjelul.
Ceapa se taie rondele, iar usturoiul se pisează. Tăiați ardeii în jumătate, îndepărtați-le cotorul semințele și tăiați-i în jumătăți de inele.
Preparați acum saramură: apa se combină cu uleiul, oțetul și sarea într-o cratiță. Compoziția se fierbe, apoi se răcește. Pe fundul borcanului sau al recipientului, în care se vor marina vinetele, se pun feliile de ardei gras, apoi rondelele de ceapă și vinetele. Se adaugă usturoiul și se presară peste vinete pătrunjelul.
Chifteluțe crocante de ton: un aperitiv spectaculos și delicios, apreciat de toată lumea
Repetați straturile până când terminați toate ingredientele. Umpleți, apoi, recipientul cu saramură și puneți-l la frigider pentru 30 de minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu