Cea mai scumpă monedă din lume, lansată la un an de la moartea Reginei Elisabeta

foto: Instagram Royal Family
foto: Instagram Royal Family

O monedă comemorativă marchează decorată cu peste 6000 de diamante va marca un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Vineri, 8 septembrie 2023, marchează un an de la trecerea în neființă a Reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Suverana a încetat din viață la vârsta de 96 de ani, la reședința Balmoral, la doar două zile după ce a fost văzută pentru ultima dată în public. Regretata regină a domnit cu devotament timp de 70 de ani, șapte luni și două zile, refuzând mereu să abdice, în ciuda vârstei sale înaintate, chiar și atunci când majoritatea oamenilor ar fi ales să se retragă cu trei decenii mai devreme. Regina Elisabeta și-a îndeplinit datoria cu integritate și fără să se plângă, devenind un simbol al rezistenței și al angajamentului față de coroană.

Cu această ocazie, a fost lansată cea mai scumpă monedă din lume ca un omagiu adus memoriei suveranei, semn al impactului ei profund asupra istoriei și culturii britanice. Realizată din aproape 4 kilograme de aur și 6.426 de diamante, moneda pare a fi printre cele mai valoroase monede din toate timpurile. Are mărimea unei mingi de baschet şi o valoare estimată la 23 milioane de dolari, potrivit CNN.

Chiar şi la un an de la dispariţia suveranei, Regele Charles și Regina Camilla au păstrat tradiția suveranei de a petrece vara la Castelul Balmoral din Scoția, unde aceasta și-a petrecut ultimele săptămâni de viață. Un fost angajat de la Palat a declarat pentru People că atunci când cineva din familia regală intră într-o cameră de la Balmoral „sunt sigur că se așteaptă ca Regina să fie acolo”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel