EXCLUSIV  Cea mai sigură și profitabilă investiție pentru români. Sfaturile analistului Adrian Negrescu

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Analistul economic Adrian Negrescu subliniază importanța unei gestionări atente a investițiilor, mai ales într-o perioadă de inflație ridicată.

Adrian Negrescu recomandă titlurile de stat pentru cei cu un apetit scăzut pentru risc, subliniind că acestea sunt sigure și fără taxe. Pentru cei care au cunoștințe financiare, acțiunile companiilor românești din energie și fondurile de investiții sunt opțiuni bune.

"În primul rând, totul ține de apetitul de risc al fiecăruia, cât e dispus să riște din punct de vedere financiar pentru a face mai mulți bani din banii pe care i-a adunat. Dacă apetitul de risc e scăzut și încă nu e priceput în a face bani din bursă, din piețele de achiziții, cea mai sigură și profitabilă investiție sunt titlurile de stat.

Se pot cumpăra de la poștă, de la bancă sau de la un broker. Titlurile de stat nu sunt însoțite de taxe, iar acesta este un lucru foarte important. Pe de altă parte, ele sunt sigure, întotdeauna se vor recupera investiția și dobânda.

Pentru cei care au cunoștințe financiare, bursa deja reprezintă o alternativă bună. Din punctul meu de vedere, acțiunile companiilor românești din sectorul de energie vor avea întotdeauna un potențial foarte mare pe termen mediu și lung. Cei care își propun să își diversifice investițiile, pe lângă titlurile de stat, imobiliarele rămân un domeniu foarte important în România, în condițiile în care sunt subevaluate raportat la viitor, la ce se va întâmpla în următorii zece ani. 

Pentru cei care sunt avizați de investiții, cred că fondurile de investiții se află în prim-plan, acolo unde pot alege diverse pachete de acțiuni care să le aducă un profit mai rapid și, probabil, mai mare. Acestea mulează performanța companiilor foarte serioase prezente pe piața românească. Sunt multe investiții asociate, de exemplu, băncilor din România, iar printr-o subscripție putem investi în diverse instrumente de acest tip", a spus Adrian Negrescu.

Analistul economic avertizează că păstrarea economiilor „la saltea” sau în conturi curente duce la devalorizarea acestora. El recomandă investiții sau depozite bancare cu dobândă pentru a proteja și crește valoarea banilor.

"Dacă ținem banii la saltea, cu siguranță aceștia se vor devaloriza. Avem cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, recent Eurostat a confirmat acest lucru, pentru a șaptea lună consecutiv. 

Trebuie să facem ceva cu banii pe care îi avem, să îi investim sau să îi punem într-un depozit bancar cu dobândă, să îi folosim în așa fel încât să obținem ceva de pe urma lor. Dacă îi ținem în contul curent, valoarea lor se pierde", spune acesta.

Negrescu avertizează împotriva investițiilor riscante, precum schemele piramidale sau criptomonedele necunoscute, și subliniază importanța unei informări solide înainte de a lua decizii financiare.

"Cea mai mare greșeală pe care o face toată lumea este să creadă în visuri. Promisiunea unui câștig peste noapte, unui câștig puternic, le ia multora mințile, motiv pentru care ajung să investească în tot felul de scheme piramidale, în criptomonede necunoscute sau în tot felul de investiții care se dovedesc a fi, la urma urme, niște adevărate înșelăciuni. 

Atunci când vrem să ne băgăm banii într-o investiție și vrem să obținem profit, trebuie să ne interesăm foarte bine în ceea ce privește respectiva investiție. Dacă mergem doar pe speranțe și pe pozitivism și optimism, e foarte posibil să pierdem. Nu este îndeajuns să ne dorim să câștigăm mai mulți bani, contează și cum îi administrăm, cum îi investim, și cât de atenți suntem la evoluția lor", susține Adrian Negrescu, analist economic.

DCMedia Group, prin DCNews și DCBusiness, derulează, în luna august, campania DC Educație Financiară, cu rolul de a informa românii despre importanța educației financiare în gestionarea bugetului propriu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel