Se prepară rapid și nu se coace! Doar se dă la rece. Este ideal pentru Revelion. În timp ce altceva se prepară la cuptor, poți prepara cel mai simplu tort și apoi îl poți pune la rece. E gustos și perfect pentru sezonul rece!
Nici ingredientele nu sunt complicate sau greu de găsit. Ai nevoie de 1 kg de biscuiți, de 500 de grame de ciocolată, 2 pachete de unt, 200 de grame de alune, 100 de grame de fistic, 3 portocale, un pahar de lichior de portocale.
Conform retetepractice.ro, modul de preparare e următorul:
- se toacă alunele și fisticul.
- se mărunțesc biscuiții, se pun într-un bol mare unde se amestecă cu alunele și fisticul tocate, sucul de la cele trei portocale și jumătate din coaja rasă de la portocale.
- ciocolata se topește împreună cu untul sau chiar margarină și se adaugă lichiorul de portocale.
- după ce s-a topit ciocolata, se adaugă coaja rasă de la portocale - cealaltă jumătate - și se amestecă, apoi se toarnă trei sferturi peste amestecul de biscuiți cu alune.
- compoziția se pune într-o formă de copt cu pereți detașabili, în care se pune anterior hârtie de copt.
- se presează bine compoziția.
- la final se adaugă ciocolata rămasă și se presară alune.
- se pune o oră la rece și apoi e numai bun de servit!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News