E sezonul vişinelor şi, dacă v-aţi săturat de dulceaţă sau compot, puteţi încerca şi un jeleu răcoritor. Mai ales că se prepară foarte uşor.
Aveţi nevoie de 1 kg vișine, 700 g zahăr şi 2 linguri de gelatină.
Spălați vișinele și îndepărtați sâmburii. Amestecați zahărul cu gelatina. Turnați amestecul obținut în vasul cu fructe. Lăsați fructele la răcoare, pentru 12 ore.
Puneți vasul cu fructe și suc la foc mic (sau folositi o cratiţă largă, din care vişinele şi sucul să ocupe doar jumătate, căci face multă spumă). Fierbeți, amestecând periodic, timp de 3 minute. Îndepărtați spuma.
Turnați jeleul în borcane sterilizate și închideți-le cu capace. Întoarceți-le cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați-le să se răcească timp de 12 ore.
Păstrați borcanele cu jeleu de vișine în pivniță sau subsol, scrie gds.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu