Plăcinta cu mere, preparată după această rețetă, este cea mai simplă și mai gustoasă. Se topește literalmente în gură și se prepară foarte repede.
Toată bucătăria se va umple de o aromă incredibilă și toată familia se va grăbi să se așeze la masă.
Această rețetă este o opțiune grozavă de a coace o plăcintă delicioasă cu mere în fiecare zi, mai ales că toate ingredientele sunt mereu la îndemână.
Ingrediente:
mere (de preferință acre) - 500-600 de grame,
zahăr - 160 de grame,
făină - 160 de grame,
ouă - 4 bucăți,
praf de sare.
zahăr pudră - pentru decor.
Tăiați merele bucăți sau cuburi. Bateți ouăle cu zahărul și cu puțină sare. Pentru a vă asigura că aluatul este perfect, trageți o linie cu telul: dacă linia rămâne vizibilă 1-2 secunde și apoi se întinde, atunci ouăle și zahărul au fost bătute bine.
Cerneți făina în compoziția de ouă și zahăr și amestecați ușor cu o spatulă, de jos în sus. Trebuie să lucrați cu atenție, pentru ca aluatul să-și păstreze lejeritatea.
Două salate uimitor de delicioase cu struguri. Prepară-le pentru masa de Revelion
Tapetați o formă de copt cu hârtie de pergament sau ungeți-o cu unt și stropiți-o cu făină. Se toarnă ½ parte din aluat, apoi, se întinde jumătate din feliile de mere. Deasupra se toarnă restul de aluat și se așează cealaltă jumătate de felii de mere.
Dacă tăiați merele în cuburi, le puteți adăuga în aluat, amesteca ușor și apoi pune întreaga compoziție în tava de copt.
Cât timp se poate păstra pâinea în congelator? Majoritatea persoanelor greșesc
Coaceți plăcinta 25-30 de minute la o temperatură de 180 de grade. Plăcinta coaptă se poate decora cu zahăr pudră. Poftă bună!
Combinația dintre ciocolată și vinete provine dintr-o rețetă veche, făcută de călugărițele de la o mănăstire din Italia. Checul cu vinete și ciocolată neagră este o delicatesă care te cucerește. Gustul de ciocolată este bine susținut de vânăta fiartă, transformată într-o smântână cremoasă. Nu există nicio notă amară.
Nu în ultimul rând, blatul este moale și umed. De fapt, crema și uleiul garantează senzații culinare fantastice. Checul cu vinete și ciocolată neagră este unul dintre acele deserturi la care nu te aștepți.
Ingrediente pentru 10 persoane:
500 grame pulpă de vinete,
150 ml apă,
4 ouă medii,
250 grame zahăr granulat,
200 grame făină,
120 grame ciocolată neagră,
70 grame chipsuri de ciocolată neagră,
80 grame alune întregi decojite,
80 grame ulei de floarea soarelui,
20 grame lichior,
un plic praf de copt,
zahăr pudră pentru decor.
o tavă de copt cu diametrul de 28 cm.
Vinetele se spală și se curăță de coajă și de codițe. Tăie-le apoi în cuburi de jumătate de centimetru. Transferă cuburile de vinete într-o tigaie și adăugați 50 grame de zahăr și apă. Lasă-le să fiarbă cel puțin 30 de minute sub capac.
După ce vinetele au devenit moi, se scot din apă și se pun într-o strecurătoare. După ce excesul de apă s-a scurs, transferă vinetele fierte într-un robot de bucătărie și mixează-le până devin cremoase.
Varză înăbușită cu cârnați, preparată în stil german
Pune ouăle într-un castron și mixați-le. Adaugă zahărul rămas, continuând să mixați bine compoziția. Treptat se adaugă uleiul și crema de vinete. Topește ciocolata neagră la cuptorul cu microunde și încorporează-o în compoziția de vinete. Toacă unele și adăugă-le în compoziție, împreună cu chipsurile de ciocolată.
Adaugă făina și praful de copt și amestecă. La final, se adaugă lichiorul și se amestecă totul bine. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și toarnă aluatul. Checul cu vinete și ciocolată se coace la 180° C, timp de 60 de minute.
Cu toate acestea, fă testul scobitorii, având în vedere că desertul trebuie să rămână puțin umed. Checul se lasă să se răcească, apoi îl poți scoate din tava de copt și transfera pe un vas de servit. Checul se decorează cu zahăr glazurat. Dacă dorești poți înlocui lichiorul cu lapte sau apă. Poftă bună!
Pregătirea unui desert delicios și mai ales sănătos în bucătăria noastră este o joacă de copii! Vă prezentăm rețeta de ciocolate vegane fără zahăr și fără lactoză. Aceste mici delicii nu conțin gluten, zahăr sau lactoză și sunt 100% vegetale.
Prepararea lor se face fără prea mult efort și va dura doar câteva minute pentru a le servi pe masă. Veți vedea că toată familia se va îndrăgosti de aceste dulciuri gustoase și ieftine.
Ingredientele de care aveți nevoie:
½ pahar de arahide sau nuci,
1 pahar de stafide.
Pentru glazură:
1 pahar de chipsuri de ciocolată fără zahăr și fără lactoză
Atenție: paharul de măsurat care va fi folosit pentru umplerea paharelor trebuie să aibă o capacitate de 250 mililitri.
În primul rând, stafidele se pun într-un castron mic și se acoperă cu apă călduță pentru a se hidrata.
Stafidele se lasă în apă 20 de minute. După ce timpul a expirat, scurgeți bine stafidele și puneți-le într-un blender. De asemenea, adăugați în blender și nucile sau arahidele. Porniți blenderul și amestecați cele două ingrediente până obțineți o pastă.
Pește delicios cu sos cremos, preparat în stil polonez. Transformă o cină obișnuită în una festivă
În acest moment, luați o tavă și acoperiți-o cu o hârtie de copt. Întindeți pasta obținută și nivelați cu o lingură. Odată finalizată această operațiune, puneți tava în congelator pentru aproximativ treizeci de minute.
Între timp, topiți chipsurile de ciocolată la bain-marie. Când ciocolata s-a topit complet, lăsați-o deoparte câteva clipe. La final scoateți tava din congelator și tăiați desertul în mai multe dreptunghiuri.
Nu ați mâncat niciodată cartofi atât de moi și gustoși. Rețeta simplă pentru o garnitură de excepție
Apoi scufundați câte un dreptunghi în ciocolata topită și așezați-le pe o farfurie. Puneți rezultatul la congelator pentru aproximativ 30 de minute. După 30 de minute, desetul este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News