Cea mai tare glumă cu Austria și Schengen, după ce țara a pierdut în fața Turciei și nu s-a calificat în sferturile Euro 2024

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Pe Internet circulă o glumă bună cu Austria, după ce țara a ratat calificarea în sferturile Euro 2024.

Turcia este ultima echipă care s-a calificat în sferturile Campionatului European de Fotbal 2024 din Germania, după ce s-a impus, marți, în fața Austriei cu scorul de 2 - 1.

Anterior, selecționata Țărilor de Jos a învins România cu 3 - 0, într-un meci plin de speranță pentru Tricolori, care s-au calificat în optimi de pe prima poziție a grupei E.

Acum, Olanda va întâlni în sferturi echipa Turciei, echipa victorioasă urmând să joace în semifinale împotriva câștigătoarei dintre Anglia și Elveția.

CITEȘTE ȘI         -        Presa din Țările de Jos descrie naționala tricoloră într-un mod nedemn înainte de România – Olanda: O echipă mediocră a Europei!

Cea mai tare glumă, după ce Austria a ratat calificarea în sferturi

Deși Naționala Tricoloră nu a ajuns în sferturi, românii au făcut haz de necazul austriecilor și au făcut o paralelă între eșecul acestora în fața Turciei și refuzul de a accepta intrarea totală a țării noastre în Spațiul Schengen.

„Austria s-a calificat în sferturi doar pe cale maritimă și aeriană“, a scris utilizatoarea de Facebook Mara Nicolescu, făcând referire la acceptul Austriei ca România să intre în Spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană.

CITEȘTE ȘI        -        Karl Nehammer a fost lovit cu microfonul în gură. Reacția cancelarului Austriei / video viral

În decembrie 2022, Austria a refuzat accesul României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Deși la momentul respectiv Olanda nu s-a manifestat împotriva intrării țării noastre în zona de liberă circulație a Europei, și Țările de Jos au votat împotrivă având în vedere că votul pentru România și Bulgaria a fost la comun.

Pe parcursul anului 2023 au avut loc numeroase negocieri între structurile statului român și instituțiile omoloage din Austria, iar în martie 2024, țara noastră a fost primită în zona de liberă circulație doar cu porturile și aeroporturile, o decizie pentru intrarea deplină în Spațiul Schengen fiind așteptată pentru a doua jumătate a acestui an.

Ca urmare a faptului că Austria continuă să ne blocheze accesul în Spațiul Schengen, românii au dezvoltat o adversitate feroce față de acest stat, iar mulți dintre cetățeni au boicotat companiile austriece și au refuzat să mai meargă în vacanță în țara central-europeană.

CITEȘTE ȘI         -        Nehammer, măsură disperată pentru a limita migrația. Cancelarul Austriei, sub presiunea opoziției pentru a acționa mult mai radical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel