Cea mai ușoară rețetă de pâine de casă din 4 ingrediente

Cea mai ușoară rețetă de pâine de casă din 4 ingrediente. Sursa - pixabay.com
Cea mai ușoară rețetă de pâine de casă din 4 ingrediente. Sursa - pixabay.com

Pâinea de casă este incredibil de aromată, crocantă și gustoasă, dar prepararea ei durează mult. 

Vă oferim rețeta pâinii fără frământare, pentru care ai nevoie doar de patru ingrediente.

Pentru a face pâine fără frământare, aveți nevoie de:

500 grame de făină de grâu;

1/4 linguriță drojdie uscată;

340 ml apă la temperatura camerei;

8 grame de sare.

Prepararea

Se diluează drojdia în apă călduță, se adaugă sare și făină cernută. Amestecați și acoperiți vasul cu folie alimentară. Lăsați aluatul să se odihnească 2 ore.

Stropiți masa cu făină și întindeți aluatul. Rulați-l și formați o baghetă.  Acum transferați aluatul într-un bol presărat cu făină și lăsați-l să se odihnească alte două ore.

Preîncălziți cuptorul. Puneți un vas cu apă pe fundul cuptorului, deoarece aceasta îi va oferi pâinii o crustă crocantă.

Cu ce pot fi înlocuite ouăle în aluat: cele mai bune opțiuni pentru clătite, cheesecake și pandișpan

Aluatul se mută într-o tavă de copt, unsă cu puțin ulei. Faceți una sau mai multe crestături pe baghetă. Pâinea se dă în cuptor.

Coaceți pâinea o jumătate de oră la foc mic. După o jumătate de oră scoateți vasul cu apă din cuptor și mai lăsați  pâinea încă 7 minute. Poftă bună!

BONUS. Pâinici, preparate în casă, fără cuptor: ai nevoie de apă, făină și 2 linguri de ulei

Dacă nu aveți chef să porniți cuptorul, puteți pregăti niște pâinici delicioase într-o tigaie. Aceste pâinici la tigaie sunt super ușor și rapid de făcut și vor fi apreciate de întreaga familie.

Iată ingredientele și modul de preparare a șase pâinici, cu 170 de calorii fiecare.

4 grame de drojdie uscată sau 14 grame de drojdie proaspătă,

20 grame ulei de măsline,

240 grame făină,

14 grame de sare,

140 ml apă caldă.

Procedura de preparare

Făina se pune într-un castron mare, adăugați drojdia dizolvată în apă și amestecați. Lăsați rezultatul să se odihnească 5 minute.

După ce timpul indicat a expirat, adăugați uleiul și sarea și începeți să frământați până obțineți un aluat lipicios. Aluatul gata se acoperă cu o farfurie și se lasă să crească timp de 60 de minute.

Ulterior, transferați aluatul pe o masa de lucru și împărțiți-l în șase părți. Din fiecare bucată de aluat face o bilă, care se dă prin făină. Acoperiți cele șase biluțe de aluat și lăsați-le să crească încă 15 minute.

Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână

După 15 minute, puneți pe foc o tigaie antiaderentă și când este fierbinte, adăugați pâinicile. Vă recomandăm să gătiți pâinicile circa 30 de minute, sub capac, întorcându-le la fiecare 5 minute pentru a se găti uniform.

În ultimele 5 minute de gătit, lăsați-le descoperite. Apoi puteți servi pe masă pâinicile delicioase. Poftă bună! 

Vezi și:

Focaccia rapidă din doi cartofi și două linguri de ulei. O felie are doar 140 de calorii

Ai gustat vreodată focaccia preparată din cartofi? Este o alternativă foarte bună și super crocantă la rețeta tradițională de focaccia.

Se face foarte ușor și rapid și are un parfum care te va cuceri. Vei dori să o guști imediat ce s-a copt. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti acest deliciu, care poate fi împărțit în 8 felii a câte 140 de calorii fiecare.

Focaccia de cartofi. Ingrediente:

200 grame de făină,

1 linguriță de praf de copt,

1 linguriță de sare,

300 grame de cartofi,

350 ml apă,

2 linguri de ulei de măsline.

Pentru decor:  

rozmarin proaspăt.

Metoda de preparare

Cartofii se curăță de coajă și se taie în felii foarte subțiri. Pune apa într-un bol, adaugă sare și ulei de măsline și amestecă. 

Integrează, treptat, făina și praful de copt, amestecând energic cu un tel. Trebuie să obții o compoziție fără cocoloașe. 

Adaugă bere în aluatul de pâine și bucură-te de rezultat! O rețetă rapidă și savuroasă

Încorporează feliile de cartofi și amestecă cu o lingură. Aluatul obținut se pune într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie pergament.

Aluatul se întinde bine în tavă și se asezonează cu rozmarin mărunțit. Coace focaccia timp de 40 de minute la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, o poți servi imediat la masa: va fi delicioasă și foarte crocantă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel