Pâinea de casă este incredibil de aromată, crocantă și gustoasă, dar prepararea ei durează mult.
Vă oferim rețeta pâinii fără frământare, pentru care ai nevoie doar de patru ingrediente.
Pentru a face pâine fără frământare, aveți nevoie de:
500 grame de făină de grâu;
1/4 linguriță drojdie uscată;
340 ml apă la temperatura camerei;
8 grame de sare.
Se diluează drojdia în apă călduță, se adaugă sare și făină cernută. Amestecați și acoperiți vasul cu folie alimentară. Lăsați aluatul să se odihnească 2 ore.
Stropiți masa cu făină și întindeți aluatul. Rulați-l și formați o baghetă. Acum transferați aluatul într-un bol presărat cu făină și lăsați-l să se odihnească alte două ore.
Preîncălziți cuptorul. Puneți un vas cu apă pe fundul cuptorului, deoarece aceasta îi va oferi pâinii o crustă crocantă.
Cu ce pot fi înlocuite ouăle în aluat: cele mai bune opțiuni pentru clătite, cheesecake și pandișpan
Aluatul se mută într-o tavă de copt, unsă cu puțin ulei. Faceți una sau mai multe crestături pe baghetă. Pâinea se dă în cuptor.
Coaceți pâinea o jumătate de oră la foc mic. După o jumătate de oră scoateți vasul cu apă din cuptor și mai lăsați pâinea încă 7 minute. Poftă bună!
Dacă nu aveți chef să porniți cuptorul, puteți pregăti niște pâinici delicioase într-o tigaie. Aceste pâinici la tigaie sunt super ușor și rapid de făcut și vor fi apreciate de întreaga familie.
Iată ingredientele și modul de preparare a șase pâinici, cu 170 de calorii fiecare.
4 grame de drojdie uscată sau 14 grame de drojdie proaspătă,
20 grame ulei de măsline,
240 grame făină,
14 grame de sare,
140 ml apă caldă.
Făina se pune într-un castron mare, adăugați drojdia dizolvată în apă și amestecați. Lăsați rezultatul să se odihnească 5 minute.
După ce timpul indicat a expirat, adăugați uleiul și sarea și începeți să frământați până obțineți un aluat lipicios. Aluatul gata se acoperă cu o farfurie și se lasă să crească timp de 60 de minute.
Ulterior, transferați aluatul pe o masa de lucru și împărțiți-l în șase părți. Din fiecare bucată de aluat face o bilă, care se dă prin făină. Acoperiți cele șase biluțe de aluat și lăsați-le să crească încă 15 minute.
Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână
După 15 minute, puneți pe foc o tigaie antiaderentă și când este fierbinte, adăugați pâinicile. Vă recomandăm să gătiți pâinicile circa 30 de minute, sub capac, întorcându-le la fiecare 5 minute pentru a se găti uniform.
În ultimele 5 minute de gătit, lăsați-le descoperite. Apoi puteți servi pe masă pâinicile delicioase. Poftă bună!
Vezi și:
Ai gustat vreodată focaccia preparată din cartofi? Este o alternativă foarte bună și super crocantă la rețeta tradițională de focaccia.
Se face foarte ușor și rapid și are un parfum care te va cuceri. Vei dori să o guști imediat ce s-a copt. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti acest deliciu, care poate fi împărțit în 8 felii a câte 140 de calorii fiecare.
Focaccia de cartofi. Ingrediente:
200 grame de făină,
1 linguriță de praf de copt,
1 linguriță de sare,
300 grame de cartofi,
350 ml apă,
2 linguri de ulei de măsline.
Pentru decor:
rozmarin proaspăt.
Cartofii se curăță de coajă și se taie în felii foarte subțiri. Pune apa într-un bol, adaugă sare și ulei de măsline și amestecă.
Integrează, treptat, făina și praful de copt, amestecând energic cu un tel. Trebuie să obții o compoziție fără cocoloașe.
Adaugă bere în aluatul de pâine și bucură-te de rezultat! O rețetă rapidă și savuroasă
Încorporează feliile de cartofi și amestecă cu o lingură. Aluatul obținut se pune într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie pergament.
Aluatul se întinde bine în tavă și se asezonează cu rozmarin mărunțit. Coace focaccia timp de 40 de minute la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, o poți servi imediat la masa: va fi delicioasă și foarte crocantă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News