Cea mai vârstnică femeie din Spania a murit. Câți ani a trăit aceasta și care erau lucrurile ce o țineau în viață

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Silveria Martin Diaz, care a fost declarată în august cea mai longevivă femeie din Spania și s-a clasat pe locul nouă în lista celor mai bătrâne persoane din lume, a murit la centrul de îngrijire pentru vârstnici unde își petrecea ultimele zile.

Supercentenara a murit miercuri, în oraşul Villanueva de la Vera din estul Spaniei, conform site-ului Extremeńos Centenarios.

Silveria Martin Diaz s-a născut la 20 iunie 1910 într-o aşezare din Extremadura care a dispărut în 1963 după construcţia unuia dintre zecile de rezervoare construite în Spania într-o perioadă în care regimul condus de Franco era în plină dezvoltare.

În acea localitate, ea s-a căsătorit cu Jose "El Retratista", aşa cum era cunoscut de vecini, şi tot acolo au venit pe lume cei cinci copii ai cuplului.

Ea a fost mereu devotată familiei şi gospodăriei

La vârsta de 53 de ani, după ce a primit ordinul de evacuare din localitate, familia a început o nouă viaţă în unul din numeroasele oraşe construite la acea vreme pentru a găzdui persoanele mutate.

La fel ca mii de alte familii de ţărani şi muncitori din Spania din anii 1960, Silveria şi apropiaţii săi au ajuns să emigreze într-o altă ţară din Europa, în cazul lor în Franţa.

Ea a fost mereu devotată familiei şi gospodăriei, "îi plăcea să gătească, să tricoteze, să croşeteze, nu putea să stea degeaba acasă; a fost şi este o femeie foarte activă. Asta o ține în viață", a declarat fiica ei, Julia Arroyo Martín, la momentul la care Silveria Martin Diaz a împlinit 112 ani, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel