Ceai de banane: iată cum se prepară și ce beneficii are

Ceai de banane, iată cum se prepară și ce beneficii are. Sursa - pixabay.com
Ceai de banane, iată cum se prepară și ce beneficii are. Sursa - pixabay.com

Din cauza stresului și a grijilor zilnice nu poți, adesea, să adormi și ai nevoie de un remediu sănătos și natural, care să te ajute. Soluția este ceaiul de banane, un aliat perfect în lupta împotriva insomniilor.

 

 

Ceaiul de banane te ajută să adormi rapid, să ai un somn liniștit și să te trezești mult mai odihnit și mai energic. 

Pentru a prepară ceaiul de banane ai nevoie de o banană și de un vârf de cuțit de scorțișoară. Taie cele două capete ale bananei și pune-le într-un ibric cu apă fiartă. Las-o să fiarbă 10 minute, apoi oprește focul. Scoate fructul. 

În apa în care a fiert banana poți adăuga un praf de scorțișoară pentru o aromă și mai plăcută. Ceaiul de banane se consumă cu o oră înainte de culcare. Fructul poate fi, la rândul lui, consumat.

Ceai din coajă de banane pentru plantele din interior

Din coaja de banane poți face un îngrășământ pentru plantele de interior. Acest îngrășământ nu conține chimicale și, în același timp, este sănătos pentru plante.

Ceaiul de banane este un îngrășământ lichid, care poate fi făcut cu ușurință acasă. Pentru a face ceai de banane, vei avea nevoie de: coji de banane, un recipient din sticlă sau plastic, o sită de bucătărie, o sticlă cu pulverizator. Umple recipientul de sticlă cu apă și pune cojile de banane înăuntru. Pune recipientul în frigider și lasă-l aproximativ o săptămână.


Pune doar o lingură din acest produs în apă și plantele tale vor înflori 

După ce timpul a expirat, ia o strecurătoarea și strecoară lichidul, fără a arunca cojile de banană. Transferă lichidul într-o sticlă cu pulverizator și diluează-l cu puțină apă. Ceaiul de banane este gata pentru a stropi plantele.

Din coaja de banane se poate  face un alt îngrășământ excelent pentru plante. Pune cojile de banană în paharul unui blender și adaugă apă. Transformă cojile într-un piure, care estee perfect pentru a fi întins peste stratul de pământ al ghivecelor.  

Plantele de interior vor înflori non stop dacă le udați cu apa în care ați fiert aceste legume

O a doua metodă de reciclare a cojilor de banane este prepararea unui îngrășământ uscat. Pune cojile de banană pe o foaie de copt, acoperită cu pergament. Coace cojile de banană la 50° C, timp de 8-10 ore. Dacă dorești, poți folosi un deshidratator de alimente. După ce cojile s-au uscat, toacă-le cu robotul de bucătărie sau râșnița de cafea și distribuie pulberea în ghiveci. 

Cojile de banană sunt foarte bogate în nutrienți (inclusiv fosfor și azot), care favorizează dezvoltarea și creșterea de noi plante. În plus, mirosul bananei va ține insectele departe.

BONUS. Nu aruncați cojile de lămâie. Transformați-le într-un detergent de vase. Este 100% natural

Aflați cum puteți face un detergent cu lămâie, din puține ingrediente naturale și cu randament maxim.

Această rețetă pe care v-o propunem se face ușor din ingrediente 100% naturale. Cu resturi de lămâie, apă, sare și oțet puteți crea un detergent universal cu care puteți spăla vase, pahare,  farfurii. În plus, puteți elimina mirosurile neplăcute din bucătărie, de pe mâini și vase.

Ingrediente:

3 lămâi,

200 ml de apă,

100 grame de sare fină,

50 ml de oțet alb.

Modul de preparare

Tăiați lămâile în bucăți mici, puneți-le într-un blender cu puțină apă și transformați-le într-un  amestec cremos. Se pune apoi compoziția de lămâi într-o cratiță, se adaugă apă rămasă, sarea, oțetul și se fierbe aproximativ 10 minute. Opriți aragazul și folosiți un blender, făcând amestecul catifelat.

Gospodinele cu experiență pun staniol în recipientele cu făină, orez și mălai. Iată de ce fac asta

Pregătiți borcane de sticlă în care veți turna detergentul încă fierbinte și lăsați-l să se răcească. Acest produs poate fi păstrat la frigider mai multe luni.

Cum să utilizați detergentul universal pentru lămâie

Pentru a spăla vasele și tacâmurile, trebuie să dizolvați câteva linguri de detergent în apă foarte fierbinte. Dacă vasele sunt pline de grăsime, mai adăugați câteva picături de lichid de vase. Pentru a elimina mirosurile neplăcute sau pentru a lustrui vasele, utilizați produsul pur. 

BONUS. Mobila de lemn va fi ca nouă. Un produs ieftin și natural îi redă strălucirea în câteva clipe 

Ca să ne simțim confortabil în casa noastră, trebuie să facem curățenie și ordine: să ștergem praful, să spălăm podeaua și să aspirăm covoarele.

În bucătărie,  nu este suficient să spălăm vasele, să curățăm blatul de lucru și să ștergem toate electrocasnicele pe care le folosim. Dulapurile de bucătărie sunt, deseori, uitate de gospodine. Dar indiferent de materialul din care sunt făcute, dulapurile din bucătărie sunt pline de praf și grăsime. 

Curăță plasele de la geamuri înaintea sezonului rece. Nu trebuie să le demontezi

Iar dacă mobila de bucătărie este din lemn, lucrurile se complică. Pentru că acest material nobil tinde să absoarbă și mai mult substanțele uleioase. Iar dacă nu le vom curăța temeinic, ne putem trezi că avem dulapuri cu un aspect neglijat, care dau senzația de igienă precară.

Dacă nu avem la dispoziție produse degresante, nu trebuie să ne facem griji. Există un truc de-al bunicii, care ne va ajuta să redăm mobilei splendoarea de odinioară.  Același produs poate fi folosit și pentru uși și ferestre, dacă sunt făcute din lemn. 

Elimina ușor grăsimea de pe aragaz și de pe blatul de lucru. Cel mai eficient truc

Dacă există un lucru care dă o senzație de murdărie și de igienă proastă, acesta este grăsimea de pe dulapurile din bucătărie, uși și mânere. Desigur, putem preveni ca murdăria și grăsimea să se acumuleze, ștergând zilnic dulapurile și aparatele electrocasnice.  

Iată cum se prepară un degresant natural în câțiva pași, din  ingrediente care costă foarte puțin și pe care le avem acasă. Luăm 120 ml de oțet alb, 120 ml de ulei, câteva picături de ulei esențial  preferat, o sticlă cu pulverizator și o cârpă moale.

Nu aruncați covorașul din baie, care pare uzat. Îl puteți face din nou pufos și moale. Iată cum

Trebuie să amestecăm uleiul și oțetul cu grijă, până când sunt bine omogenizate. Adăugăm apoi uleiul esențial. Amestecam din nou și punem lichidul în sticla cu pulverizator. Procedăm apoi la pulverizarea detergentului pe toate suprafețele pe care dorim să le degresăm și în special pe mobilierul de bucătărie.

Dacă murdăria este veche și încăpățânată, lăsăm degresantul să acționeze câteva minute. Oțetul are o acțiune  degresantă puternică, iar, datorită uleiului, lemnul  nu va avea de suferit și va deveni strălucitor. Uleiul esențial folosit va umple bucătăria cu un miros plăcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel