Ceaiul de plante cu ghimbir proaspăt cu lămâie este perfect pentru afecțiunile sezoniere și pentru a îmbunătăți digestia.
Ceaiul de ghimbir este un adevărat remediu în caz de răceli și dureri în gât, dar și pentru o digestie proastă. Ghimbirul este un condiment și un remediu natural puternic.
Lămâia și ghimbirul sunt potrivite a fi consumate, în special, în sezonul rece, deoarece au proprietăți de încălzire, dau căldură organismului și ajută la prevenirea afecțiunilor sezoniere.
Atenție la alimentele care conțin calorii goale: care sunt și de ce trebuie să le limităm consumul
Ceaiul de ghimbir este un remediu natural care este recomandat pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.
În special, ceaiul de ghimbir:
- promovează digestia,
- dezumflați-vă burta,
- calmează durerea în gât,
- calmează tusea,
- potolește senzația de greață,
- ajuta cu răceala și gripa,
- are efect de încălzire,
- întărește sistemul imunitar,
- favorizează purificarea organismului,
- stimulează pofta de mâncare,
- calmează durerile menstruale,
- reduce stresul,
- este un calmant natural al durerii și antiinflamator.
Cu doar trei ingrediente veți obține un remediu natural minunat pentru serile reci de iarnă.
Ceaiul de ghimbir poate fi preparat sub formă de infuzie sau decoct. Pentru infuzie se folosește câte un plic de ceai de ghimbir pentru fiecare cană.
Pentru decoct trebuie să aveți ghimbir proaspăt, pe care îl puteți cumpăra din magazinele bio sau supermarket. Sfatul este să beți 2 căni de ceai de ghimbir pe zi.
Ceaiul de ghimbir, rețeta decoctului. Aveți nevoie de 2 sau 3 felii de ghimbir proaspăt, 250 ml de apă fierbinte și 1 felie de lămâie.
Dacă vreți să adăugați lămâie în ceaiul de ghimbir, alegeți doar lămâi organice. Într-o cratiță se toarnă apa și se adaugă doua-trei felii de ghimbir și o felie de lămâie. De asemenea, puteți stoarce puțin suc de lămâie. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 10 minute.
Apoi se ia de pe foc, se strecoară decoctul, se toarnă într-o cană și se îndulcește după gust. Cantitatea de ghimbir de utilizat depinde de cât de intens vreți să fie gustul ceaiului. Adăugați miere sau alt îndulcitor natural la alegere.
Ceai de ghimbir, rețeta pentru infuzie. Pentru a pregăti ceaiul de ghimbir sub formă de infuzie, aduceți apa la fiert într-o cratiță. Apoi turnați-l într-o ceașcă sau ceainic și adăugați plicul. Timpii de perfuzie pot varia de la aproximativ 5 până la 10 minute. Dacă doriți, puteți adăuga miere și suc de lămâie în ceaiul de ghimbir înainte de a-l savura.
Dacă exagerați cu consumul de ghimbir și ceai de ghimbir și dacă depășiți dozele recomandate, puteți avea probleme gastrointestinale, spre exemplu arsuri la stomac.
În acest caz, ar trebui să încetați să luați ceaiul de ghimbir și să îl beți mai rar. De asemenea, consultați întotdeauna medicul dumneavoastră.
Vezi și:
Ceaiul din frunze de dafin și lămâie este o băutură delicioasă, care a devenit populară datorită proprietăților sale naturale care te pot ajuta să scapi de grăsimea de pe burtă.
Dafinul este un aliat culinar folosit în gastronomie pentru a adăuga savoare preparatelor. De asemenea, dafinul a fost folosit de civilizațiile antice ca plantă medicinală pentru diverse afecțiuni.
Ceaiul din frunze de dafin cu lămâie este o băutură care arde grăsimile și reglează glicemia și colesterolul.
Această combinație magică a permis oamenilor care doresc să slăbească să găsească o alternativă naturală eficientă pentru a-și atinge scopul.
Cele două fructe care scad colesterolul, în lunile de toamnă şi iarnă. Multă lume le consumă
Dafinul este un puternic antiinflamator și analgezic și are o acțiune diuretică, care stimulează expulzarea lichidelor reținute în țesuturile organismului.
Ambele ingrediente (dafinul și lămâia) promovează sănătatea digestivă:
- activează metabolismul,
- accelerează arderea grăsimilor și pierderea în greutate,
- combat inflamația,
- previn indigestia,
- reglează nivelul zahărului din sânge,
- reduc colesterolul rău,
- reduc stresul și anxietatea,
- întăresc sistemul imunitar,
- activează producția de colagen în organism.
Ceaiu de dafin și lămâie arde grăsimile și dezumflă burta balonată.
Dafinul este o plantă care te poate ajuta să slăbești în mod natural și care, în combinație cu lămâia, ajută la eliminarea grăsimilor, purifică organismul și întărește sistemul imunitar.
Iată cum se face ceaiul. Ingrediente:
1 litru de apă,
5 frunze de dafin,
suc de două lămâi.
Aduceți apa la fiert și, înainte să dea în clocot, adăugați frunzele de dafin și zeama de lămâie. Amestecați bine ambele ingredientele, opriți focul și lăsați băutura să se odihnească aproximativ 15 minute. Se strecoară și se servește într-un pahar cu o felie de lămâie.
Ceaiul din frunze de dafin și lămâie poate fi consumat la micul dejun, mai ales dacă intenția ta este să slăbești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu