Ceai de iasomie, beneficii incredibile

Descoperă beneficii nebănuite ale unui ceai delicios.

1. Combate stresul și depresia

Ceaiul de iasomie te ajută să te calmezi rapid într-o situație stresantă sau dintr-o criză nevrotică, însă dincolo de efectul sedativ, revigorează sistemul nervos central, înlăturând semnele depresiei, asteniei sau anxietătii. Iar meritul efectului calmant și tonic nu este datorat doar compusilor activi din plantă, ci și mirosului plăcut și relaxant al plantei.

CITEȘTE ȘI: Antibiotice naturale, eficiente

2. Tratează migrenele

Durerile de cap provocate de migrene pot fi ameliorate rapid cu o ceașcă de ceai de iasomie, datorită efectului calmant puternic al acestui remediu naturist.

3. Îmbunătățește digestia

Compusii activi din florile de iasomie ajută la stimularea tranzitului intestinal lent și la distrugerea bacteriilor nocive care determină apariția intoxicațiilor alimentare.

4. Crește libidoul

Ceaiul de iasomie se poate transforma în cel mai la îndemână și eficient afrodiziac. Consumat frecvent, ceaiul contribuie la sporirea dorinței sexuale și la îmbunătățirea vieții sexuale.

5. Previne cancerul

Ceaiul de iasomie are un efect anticancerigen puternic, specialiștii demonstrând că previne formarea celulelor maligne prin combaterea atacului radicalilor liberi asupra organismului. Meritul este al antioxidantilor puternici din plantă, ale căror proprietăți protectoare și terapeutice reușesc să țină la distanță cancerul.

6. Reduce colesterolul

Ceaiul de iasomie conține catehine, compuși organici cu rol esențial în scăderea colesterolului "rău" și a trigliceridelor din sânge. Are un efect hepatoprotector puternic.

7. Ajută la slăbit

Iasomia este un aliat puternic al slăbitului sănătos, datorită numeroșilor antioxidanți din compoziția plantei, care stimulează metabolismul și contribuie la arderea mai rapidă a grăsimilor.

Efecte secundare ale ceaiului de iasomie

Ceaiul de iasomie conține o cantitate semnificativă de cafeina. Persoanele care suferă de probleme de inimă, hipertensiune sau afecțiuni nervoase ar trebui să îl consume cu precauție. Și gravidele sau copiii trebuie să aibă aviz medical înainte de a consuma ceaiul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel