Odată cu sosirea iernii, răcelile sunt la orice pas, iar corpul tău este mai sensibil în această perioadă a anului. Care sunt remediile naturiste care se pot prepara acasă în mod rapid și eficient.
Pentru tatarea tusei seci sau a expectorației, este nevoie doar de câteva remedii naturale, precum ar fi ceaiul de ceapă, potrivit puterea.ro.
Ceaiul de ceapă este ușor de preparat, astfel încât ai nevoie de o ceapă de mărime medie, cu tot cu coajă, care se zdrobește, apoi se fierbe în 300 ml de apă timp de 10 minute. După ce s-a răcit amestecul, adăugați trei lingurițe de miere. Trebuie să consumați aproximativ 2-3 căni.
Tratamente naturiste
Siropul din ceapă, ceaiul de nuci sau siropul din ridiche neagră s-au dovedit a fi destul de eficiente în momentele în care medicamentele recomandate de doctori nu și-au făcut efectu.
De asemenea, mierea de albine și tumernicul sunt foarte eficiente dacă luați de patru ori pe zi câte o linguriță de miere de albine amestecată cu puțin tumernic. Dacă inhalați ulei de pin, ienupăr sau brad astfel: se pun câteva picături din aceste uleiuri într-un vas cu apă fierbinte şi se inspiră adânc vaporii degajaţi, puteți scăpa la fel de repede de răceală.
Sirop de ridiche neagră
Este indicat atât adulților, cât și copiilor și vindecă orice fel de tuse, fie că e seacă sau productivă. Tot ce trebuie să faceți este să spălați o ridichie neagră şi la capătul cu frunze se face o scobitură care se umple cu miere, de preferat să fie de tei, iar apoi se aşază lângă o sursă de căldură, urmând ca în 6-12 ore să se formeze un sirop în interiorul ridichiei. Din acest sirop se ia o linguriţă de 3-4 ori pe zi şi pe măsură ce se consuma siropul, se adaugă miere în scobitura ridichiei, până când coaja acesteia începe să se usuce. Sirop din ridiche neagră se poate obţine şi feliind două ridichi, aşezându-se apoi, într-un castron, alternativ: un rând felii de ridiche, un strat de miere, în 6-12 ore începând să se formeze sirop.
Vinul de ceapă
De obicei, este un remediu foarte bun atât pentru tuse, cât şi pentru durerile de cap şi de gât cauzate de sinuzită. Într-un vas (castron, sticlă) se pun 200 grame de ceapă tocată mărunt, 100 grame de miere polifloră şi 500 ml de vin natural (roşu sau alb). Se lăsă la macerat 10 zile într-un loc călduţ, după care se strecoară şi se beau 3-4 linguri pe zi.
Ceai de ghimbir
Este recomandat pentru gât inflamat şi tuse. Pune câteva felii de ghimbir proaspăt în apă fiartă, lasă la infuzat 10 minute şi serveşte ceaiul cu înghiţituri mici.
Ceai de salvie
Pentru durere în gât. Se prepară ceaiul lăsând la infuzat salvia, după care se adăugă puţină sare de mare şi se face câte o gargară de trei ori pe zi.
Ceai din ceapă şi nuci
Tăiați mărunt două cepe, cu tot cu coajă şi, împreună cu trei nuci zdrobite, fierbeți într-un litru de apă, timp de 15 minute. Când se răceşte amestecul adăugați miere şi se beți pe parcursul unei zile.
Ceai de nuci
Se dau în clocot 750 ml de apă şi apoi se adaugă cinci nuci spălate bine şi doar crăpate, evident, cu coaja cu tot. Se fierbe totul încă zece minute şi se bea călduţ, neîndulcit.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu