Ceaiul care ajută la combaterea retenției de lichide și îmbunătățirea digestiei

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Ceaiul negru cu trufe se remarcă prin proprietățile sale diuretice, fiind astfel o soluție naturală pentru eliminarea lichidului inutil pentru organism.

Infuziile sunt aliatul din dieta zilnică datorită numeroaselor proprietăți pe care le oferă organismului. În ultimii ani, găsirea ceaiului perfect pentru a combate orice disconfort sau afecțiune a devenit o prioritate. Astfel, ne concentrăm mai mult asupra caracteristicilor fiecărei plante, descoperind, de exemplu, că ceaiul negru cu trufe este un remediu natural pentru combaterea retenției de lichide.

Aceasta este una dintre cele mai comune probleme în rândul populației, iar combinarea sa cu trufele, de mare valoare în gastronomia modernă, îi potențează și mai mult beneficiile. Ceaiul negru cu trufe se remarcă de asemenea prin puterea sa antioxidantă, care ajută, la rândul său, la îmbunătățirea digestiei.

Efectele sale împotriva retenției de lichide

Ceaiul negru cu trufe se remarcă prin faptul că este un diuretic natural. Datorită acestui fapt, acesta facilitează eliminarea excesului de lichid din organism prin urină. Astfel, reprezintă o soluție pentru pacienții care suferă de umflături sau edeme la nivelul picioarelor, cauzate de această afecțiune, care, în cele mai multe cazuri, apare din cauza nivelurilor ridicate de sodiu.

Consumând regulat ceai negru cu trufe, se stimulează sistemul urinar, contribuind la o eliminare mai mare a toxinelor și a lichidelor reținute, astfel, ajută și la prevenirea calculilor renali.

Amestecul de ceai negru și trufe este un puternic antioxidant

Această combinație de ceai negru și trufe face ca puterea antioxidantă a infuziei să fie și mai tare. Compusul pe care îl conține în general ceaiul negru este esențial pentru combaterea radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânirea celulară și apariția bolilor.

Dacă acești radicali liberi se mențin la niveluri scăzute, sănătatea beneficiază de o bunăstare în care celulele nu suferă, riscul de afecțiuni cronice se reduce, iar pielea devine sănătoasă, curată și fără imperfecțiuni.

1. Sursa foto... (trufe_86975800.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Alte beneficii ale ceaiului negru cu trufe

Dincolo de retenția de lichide și antioxidanți, ceaiul negru cu trufe este recomandat pentru a facilita digestia. Din vremuri imemoriale, ceaiul negru a ajutat la ameliorarea disconforturilor digestive și la îmbunătățirea funcției gastrointestinale. Totuși, adăugând trufa, care este un aliment bogat în fibre și nutrienți, acest efect devine și mai pronunțat, având chiar capacitatea de a preveni constipația.

Un alt beneficiu este efectul pe care îl poate produce asupra creierului. Consumul acestei infuzii ar putea avea un impact direct asupra stării de spirit. Deși conținutul său de cofeină nu se poate compara cu cel al cafelei, ceaiul negru cu trufe oferă și el un impuls de energie organismului, fără a provoca niveluri ridicate de nervozitate.

Cu toate acestea, se recomandă un consum moderat, astfel că una sau două cești pe zi sunt suficiente pentru a beneficia de toate aceste proprietăți și avantaje. Totuși, este important de menționat că acesta este un produs natural și nu înlocuiește, în niciun caz, medicamentele pe care le poate prescrie un medic specialist, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel