Ceaiul care alungă depresia și anxietatea. Este recomandat și în tulburările cardiace sau insomnii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă ești în căutarea unui remediul natural pentru stările tale de anxietate sau în cazul în care suferi de insomnii, acest ceai te-ar putea ajuta.

Fructele de păducel conţin flavonoide, acizi şi uleiuri esenţiale, conţin tanin, zaharuri, vitaminele C şi B, au o acţiune calmantă, sedativă potrivit clicksanatate.ro. Păducelul este recomandat în tratarea durerilor de cap, tulburărilor cardiace cu substrat nervos (combate senzaţiile de greutate în jurul inimii, de sufocare cardiacă, reglează ritmul cardiac).

Studii realizate în Franţa arată că administrarea a 2-3 căni pe zi de ceai de păducel, în cure de cel puțin 6 luni, previne apariţia sau agravarea bolilor de inimă şi a bolilor vasculare, previne depresia şi alterarea capacităţilor mentale ce apar odată cu vârsta.

Când se poate începe cura cu păducel

Cea mai recomandată perioadă este odată cu instalarea sezonului rece, când aparatul cardiovascular şi sistemul nervos fac un mare efort de adaptare, dar şi în perioadele foarte călduroase, când riscul de infarct creşte exponenţial.

Tratamentele interne cu păducel sunt recomandate în ischemie cardiacă (boala coronariană), angina pectorală, valori ridicate ale colesterolului, hipertensiune arterială, ateroscleroză, tulburări de ritm cardiac, sechele post-infarct etc.

Reduce anxietatea

Păducelul este cunoscut şi pentru proprietăţile sale calmante, de liniştire şi de prevenire a episoadelor depresive. Este un bun remediu natural pentru insomnii. În acest caz, se recomandă o cană cu infuzie de păducel, înainte de culcare sau 10-15 picături de tinctură de păducel, seara.

De asemenea, păducelul combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind dezvoltarea unor afecţiuni grave, precum cancer. Planta previne apariţia osteoporozei şi a depresiei, îmbunătăţind memoria şi concentrarea. Fuctele de păducel ajută la menţinerea funcţiei celulei hepatice, stimulându-i regenerarea.

Contraindicații

Cu toate că fructele de păducel sunt eficiente în ameliorarea siptomelor afecţiunilor cardiace, Centrul Medical al Universităţii din Maryland avertizează pacienţii să nu bea ceai de păducel fără acordul medicului, scrie adevarul.ro.

O doză prea mare de păducel poate scădea tensiunea arterială şi poate cauza hipotensiune şi pot apărea simptome ca ameţeală şi leşin. O doză prea mare de păducel poate cauza şi bătăi neregulate ale inimii.

Femeile însărcinate nu ar trebui să folosească fructe de păducel deoarece nu sunt încă disponibile cercetări despre siguranţa folosirii acestei plante la femeile însărcinate. Păducelul poate scădea tonusul musculaturii uterine, afectând astfel sarcina. Nici la copii nu este indicat ceaiul de păducel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel