Ceaiul de ţelină ajută la prevenirea cancerului şi are o mulţime de alte beneficii pentru organism. Se consumă în fiecare dimineaţă pe stomacul gol.
Ajută la prevenirea cancerului.
Ajută la prevenirea îmbătrânirii premature: aceasta se datorează faptului că are o cantitate mare de antioxidanți care diminuează efectele radicalilor liberi.
Are efecte antibacteriene: țelina are proprietăți antibacteriene și, de fapt, este capabilă să ajute la eradicarea unor tipuri de bacterii stomacale dăunătoare.
Acționează ca un diuretic și depurativ: este perfect pentru a reduce nivelurile de acid uric din organism și pentru a elimina toxinele și lichidele reținute.
Favorizează digestia şi ajută la recuperarea afecţiunilor intestinale.
Pentru a pregăti această băutură hrănitoare, veți avea nevoie doar de un litru de apă și o tulpină mare de țelină.
Pasul 1. Tăiați și spălați tulpina de țelină cu multă apă.
Pasul 2. Puneți apa la fiert.
Pasul 3. Când apa a ajuns la punctul de fierbere, adăugaţi tulpina de țelină și mai lăsați să fiarbă 5 minute.
Ceaiul se serveşte la temperatura camerei şi se poate îndulci cu miere sau zahăr. De asemenea, se consumă în fiecare dimineaţă pe stomacul gol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu