Ceaiul cu lapte, inclusiv bubble tea, asociat cu depresia la adolescenți

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Ceaiul cu lapte, precum bubble tea, care este tot mai popular în rândul tinerilor, a fost asociat cu probleme de sănătate mintală, inclusiv depresie.

Ceaiurile cu lapte, inclusiv ”bubble rea”, au devenit foarte populare în China și alte țări asiatice și au prins ”aripi” în mai multe zone ale lumii, în special în rândul tinerilor care urmăresc cultura asiatică.

Un studiu nou a evidențiat unele legături îngrijorătoare între ”bubble tea” și problemele de sănătate mintală.

Ce spune studiul

Cercetătorii de la Universitatea Tsinghua și de la Universitatea Centrală de Finanțe și Economie din China au intervievat 5.281 de studenți din Beijing, descoperind că simptomele dependenței de ceaiul de lapte nu numai că sunt reale, dar sunt și legate de probleme precum depresia și anxietatea.

”Ceaiul de lapte a cunoscut o creștere extraordinară a popularității în China, în special în rândul tinerilor.

Constatările noastre au evidențiat faptul că acesta ar putea duce la dependență și este asociat cu depresia, anxietatea și ideile suicidare”, scriu cercetătorii în lucrarea publicată în Journal of Affective Disorders.

Astfel, pe lângă zahărul suplimentar, ceaiurile cu lapte includ adesea cofeină și au fost exprimate îngrijorări cu privire la modul în care aceste tipuri de băuturi pot duce la stări de slăbiciune și izolare socială la adolescenți.

În acest studiu, consumul de ceai de lapte a fost asociat cu singurătatea și depresia.

Deși studiul nu a fost conceput pentru a determina cauza, acesta evidențiază o potențială problemă care trebuie investigată în continuare, mai ales având în vedere popularitatea tot mai mare a acestor tipuri de băuturi.

Bubble tea, mecanism de adaptare și reglare a emoțiilor

Cercetătorii din spatele studiului sugerează că tinerii din China și din alte țări ar putea folosi ceaiul de lapte ca mecanism de adaptare și ca modalitate de reglare a emoțiilor - și că aceste băuturi ar putea crea dependență și ar putea fi dăunătoare în același mod ca și social media sau drogurile.

Cercetările viitoare ar putea include eșantioane de dimensiuni mai mari și ar putea urmări consumul de ceai de lapte pe perioade mai lungi de timp.

”Rezultatele indică faptul că consumul de ceai de lapte ar putea duce la simptome de dependență, inclusiv frecvența, dependența / pofta, intenția de a se opri, imposibilitatea de a se opri, toleranța și sentimentele de vinovăție”, scriu cercetătorii.

În acest sens, echipa de cercetători recomandă luarea măsurilor de protecție împotriva problemelor fizice și psihice care ar putea fi legate de ceaiul de lapte, de la obezitate și carii dentare până la dependență și depresie, notează Science Alert.

Citește și: Ce trebuie să faci ca să ajuți un adolescent să se lase de fumat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel