Ceaiul de măceșe, înlocuitorul savuros al cafelei. Cum se prepară

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să faci o schimbare și să renunți la cafea, trebuie să știi că o poți înlocui cu acest ceai aboslut savuros.

Măceșele conţin de 50 de ori mai multă Vitamina C decât citricele. Acest ceai întăreşte imunitatea, prevenind răcelile, iar prin conţinutul ridicat de vitamine şi minerale, fructele dau rezultate uimitoare şi în caz de anemie, scrie click.ro.

Acest fructe conțin și vitaminele A, D, E, B1(vitamina bunei dispoziţii), B2 ( susţine organismul în acţiunile solicitante), K (implicată în procesele de coagulare a sângelui),  minerale şi acizi graşi, care ajută la regenerarea pielii. 

De asemenea, ceaiul de măceşe are efecte  energizante şi poate înlocui cu succes cafeaua.    

Cum se prepară ceaiul de măceșe

Ai nevoie de două linguri de măceşe proaspete sau o lingură de măceşe uscate zdrobite şi o cană cu apă clocotită. Fructele se pun într-o cană de porţelan, iar deasupra se toarnă apa clocotită. Ceaiul se lasă la infuzat timp de 15 minute. După aceea, se strecoară şi se bea călduţ. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel