Ceaiul de mere cu scorțișoară este o băutură indicată în sezonul rece. Iată care sunt beneficiile consumul său.
Ceaiul de mere cu scorțișoară este indicat în perioada rece, având beneficii importante pentru sănătate, dar și atunci când vreți să scăpați de câteva kilograme în plus.
Mai mult, persoanele care sunt obișnuite să consume cai negru pot să combine cele două băuturi și astfel să obțină o nouă băutură, bogată în antioxidanți, vitamine și minerale.
Este cunoscut faptul că merele sunt cele mai la îndemână fructe pe care le putem consuma indiferent de sezon.
Merele sunt bogate în nutrienți esențialo și antioxidanți, ceea ce le face să fie cele mai sănătoase fructe. Iată care sunt beneficiile ceaiului de mere:
Ajută la gestionarea diabetului
Compușii sănătoși pe care îi găsim în mere au un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge. Astfel consumând ceai de mere, poate să ajute în gestionarea diabetului.
Ajută în cazurile de constipație
A bea un ceai de mere, dimineața, poate să vă îmbunătățească digestia, ceea ce se traduce cu o reducere a constipației. Merele sunt foarte bogate în fibre, elemente necesare în tranzitul intestinal.
Îmbunătățește sănătatea oaselor
Ceaiul de mere oferă un aport important de magneziu, potasiu, vitamina C și sodiu, elemente care ajută organismul să fortifieze sistemul osos.
Îmbunătățește sănătatea inimii
Ingredientele active din ceaiul de mere ajută la reducerea colesterolului rău din organism și a tensiunii arteriare, reducând astfel din riscul de apariție al bolilor cardiovasculare.
Îmbunătățește vederea
Prezența flavonoidelor în ceaiul de mere ajută în prevenirea bolilor oculare, prin protejarea vederii o dată cu înaintarea în vârstă.
Stimulează sistemul imunitar
Ceaiul de mere conține antioxidanți care ajută la stimularea sistemului imunitar, ceea ce ajută în lupta împotriva bolilor și a infecțiilor, în special în sezonul rece.
Pentru a realiza ceaiul de mere aveți nevoie de 2 căni de apă, un măr mare, două plicuri de ceai verde (în cazul în care vreți această variantă), o linguriță de pudră de scorțișoară.
Puneți apa la încălzit, iar când aceasta clocotește adăugați mărul tăiat bucățele și pudra de scorțișoară. Reduceți focul și amestecați ingrediente, apoi fierbeți la foc mic, pentru 20 de minute.
Dacă ați ales varianta cu ceai negru, scufundați plicurile și lăsați pentru 3-5 minute, scrie Times Of India.
Citește și: Detox după Sărbători. "Sucul de Aur", delicios și sănătos
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu