Multe persoane au probleme cu digestia, arsuri la stomac și balonare.
Aciditatea, arsurile, senzația de balonare sunt cele mai frecvente simptome. Aceste simptome apar din mai multe motive. De exemplu felul în care mestecați alimentele în timpul meselor, dieta pe care o urmați, nivelul de stres.
Unele persoane apelează la medicamente pentru a reduce arsurile la stomac și balonările, în timp ce altele aleg remediile naturiste.
Mai jos vă oferim un remediu natural: ceai de mușețel cu mere și scorțișoară. Acest ceai poate ameliora aceste simptome destul de enervante.
Cafeaua elimină calciul din organism: câte cești poți consuma într-o zi, dacă vrei să fii sănătos
Rețineți însă că vorbim despre un remediu, care ameliorează simptomele și nu vindecă boala. Pentru asta trebuie să apelați la un medic.
Remediul pe care vi-l sugerăm constă într-un ceai preparat din mușețel și mere. Acestea sunt două ingrediente care contracarează formarea gazelor, reglează aciditatea gastrică, reduc balonarea, ameliorează simptomele ulcerului sau a digestiei proaste.
Ingredientele și prepararea ceaiului:
Prepararea acestui ceai de plante este foarte simplă. Într-o cratiță se pun două-trei plicuri de mușețel și coaja bine spălată de la două mere, eventual bio. Amestecul se fierbe cinci minute, apoi se ia de pe foc și se adaugă un baton de scorțișoară.
După zece minute, se filtrează și se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și câteva linguri de miere, apoi se amestecă bine și se adaugă pulpa de măr feliată. Acest ceai se bea de cel puțin trei ori pe zi, de preferință după mese.
Usturoiul prelungește tinerețea și protejează organismul de procesele distructive. În fiecare an, în organism au loc procese ireversibile în organism, de aceea este important să începi să-ți monitorizezi sănătatea și să ai grijă de corpul tău.
Iar de la 30 de ani, organismul are nevoie de o îngrijire mai specială, mai ales dacă vrei să încetinești procesul de îmbătrânire. Usturoiul este o legumă care ajută la prelungirea tinereții și la protejarea organismului de procesele distructive.
Consumă, regulat, leguminoase: sunt o sursă excelentă de proteine și fibre
Aproape toată lumea știe despre beneficiile usturoiului. Puține persoane cunosc, însă, care dintre informațiile privind proprietățile usturoiului sunt ficțiune și care sunt adevărate. Susținătorii medicinei tradiționale au înzestrat usturoiul cu proprietăți miraculoase.
Usturoiul conține o mulțime de substanțe utile: vitamine, minerale, antioxidanți, uleiuri esențiale. Usturoiul îmbunătățește imunitatea, sănătatea sistemului cardiovascular, are un efect benefic asupra stării pielii și a părului și protejează tractul gastro-intestinal.
De fapt, este un concentrat natural de substanțe active. Știința îi confirmă proprietățile benefice, motiv pentru care mulți medici recomandă pacienților lor să mănânce usturoi.
Cum să slăbești 10 kilograme până la Crăciun
Usturoiul este un anticoagulant natural, ceea ce înseamnă că subțiază sângele și previne formarea cheagurilor de sânge.
Usturoiul funcționează exact ca aspirina, dar fără efectele secundare ale suprimării imunității, anemiei, mâncărimii și urticariei.
Datorită proprietăților sale, anticoagulantul de usturoi produce următoarele efecte:
- reduce riscul de procese ischemice și boli asociate acestora (infarct, accident vascular cerebral, tromboză);
- previne accidentele vasculare, protejează împotriva apariției de umflături varicoase pe picioare;
- îmbunătățește alimentarea cu sânge a creierului;
- previne hipoxia și moartea celulelor creierului, protejând împotriva demenței și pierderii memoriei;
- îmbunătățește circulația sângelui datorită lichefierii, iar acest lucru duce la o nutriție mai bună a celulelor și țesuturilor.
Ai insomnii? Mănâncă un măr înainte a merge la culcare
După 30 de ani, mai ales la persoanele cu un stil de viață sedentar, încep să apară probleme cu sistemul cardiovascular. Dar cu ajutorul usturoiului, poți întârzia bătrânețea și prelungi tinerețea.
Cu cât o persoană îmbătrânește, cu atât sistemul său digestiv funcționează mai rău. În plus, multe persoane, după vârsta de 25 de ani, încep să debuteze cu boli cronice ale tractului digestiv. Usturoiul protejează împotriva gastritei, distruge flora patogenă din stomac.
În plus, usturoiul protejează împotriva proceselor inflamatorii și stimulează bila. Usturoiul este util și pentru intestine, îmbunătățește peristaltismul, stimulează regenerarea celulelor epiteliale care căptușesc intestinele.
Această legumă protejează împotriva tipurilor comune de cancer ale sistemului digestiv, normalizează producția de suc gastric și enzime digestive. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News