Ceaiul Oolong are numeroase beneficii nutriționale. Ajută la stimularea metabolismului, dar și la scăderea în greutate.
Conform USDA National Nutrient Database, ceaiul Oolong conține vitamine și minerale, niacinamidă și alcaloizi. Conține, de asemenea, cofeină, teofilină și teobromină, care pot stimula sistemul nervos.
Într-un studiu din 2009 publicat în revista chineză de medicină integrată, 102 persoane supraponderale sau obezi care au băut patru cești de ceai Oolong au pierdut în greutate. 22% au pierdut mai mult de 3 kg de greutate. Mai mult, toți participanții prezintă o scădere remarcabilă a nivelului lor total de colesterol și trigliceride.
Un studiu a arătat că testele de laborator efectuate pe șoareci au arătat că aportul de ceai oolong activează anumite enzime și îmbunătățește funcțiile celulelor adipoase. Într-un alt studiu, șoarecii cărora li s-au administrat polifenoli în plus față de o dietă bogată în grăsimi și cu conținut ridicat de zahăr au prezentat încă o scădere a greutății corporale și a indicelui de grăsime.
Împiedică cancerul
Un extract polifenolic acționează ca un instrument chimo-preventiv împotriva dezvoltării altor tipuri de cancer. Compușii înăbușă activarea celulelor cancerigene, împiedică formarea compușilor N-nitrozoși captează agenți genotoxici înainte ca aceștia să devină eficienți, notează libertateapentrufemei.ro. În timp ce mecanismul exact de ce consumul de ceai ajută la prevenirea cancerului nu este stabilit, polifenolii antioxidanți puternici au efecte potențiale benefice anticancer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News