Ceaiul puțin cunoscut care te va ajuta să scazi febra în caz de gripă sau răceală

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

De ani de zile, floarea de soc a fost utilizată ca plantă medicinală, având beneficii antigripale, antiinflamatorii și antiseptice, contribuind astfel la eliminarea toxinelor din organism.

Odată cu venirea iernii, cazurile de răceală și gripă încep să apară. Virozele respiratorii sunt cele mai frecvente spre sfârșitul anului, motiv pentru care mulți încearcă să prevină, mai degrabă decât să trateze. În acest scop, apelează la remedii naturale, care de obicei constau în ierburi sau plante pregătite pentru infuzie în apă fierbinte, menite să atenueze orice senzație de frig. Totuși, unele dintre acestea își dezvăluie cel mai mare potențial atunci când simptomele deja se manifestă, cum este cazul infuziei de flori de soc, care are capacitatea de a reduce febra.

Floarea de soc este o plantă originară din Europa, provenind de la arborele cunoscut sub denumirea științifică Sambucus nigra. Această floare este folosită de sute de ani ca plantă medicinală, fiind astfel frecvent întâlnită atât în produse naturale comestibile, cât și în cele farmaceutice.

Proprietățile florii de soc

Floarea de soc este cunoscută datorită impactului pe care îl are asupra organismului atunci când acesta este afectat de gripă sau răceală. Două dintre principalele simptome cu care se confruntă pacienții sunt febra și mucusul. Ei bine, infuzia de flori de soc are proprietăți ideale pentru combaterea acestei simptomatologii.

De fapt, așa cum s-a menționat anterior, cel mai remarcabil aspect al acestei băuturi este capacitatea sa de a reduce febra. Acest lucru se datorează în principal efectelor sale diaforetice, care stimulează transpirația, ajutând astfel la eliminarea căldurii corporale. În plus, compușii săi, precum flavonoidele și antioxidanții, stimulează sistemul imunitar, ajutând organismul să își mențină apărarea și să lupte împotriva posibilelor infecții.

Pe de altă parte, floarea de soc se remarcă și prin efectele sale antiinflamatoare, care pot reduce inflamația, mai ales în cazul gripei sau răcelii, aceasta manifestându-se frecvent la nivelul gâtului sau căilor respiratorii. Totodată, consumul acestei infuzii are un efect expectorant, ajutând la eliminarea mucusului și la ameliorarea congestiei nazale.

2. Sursa foto... (ceai-de-soc_08356600.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Cine nu ar trebui să consume floare de soc

Deși floarea de soc este recunoscută ca remediu natural, are și contraindicații. Din acest motiv, aceasta trebuie consumată doar sub formă de infuzie. Este important ca planta să fie procesată, deoarece, în forma sa crudă, conține compuși care pot fi toxici.

Astfel, experții recomandă evitarea consumului sau, cel puțin, consultarea unui specialist în domeniul sănătății înainte de utilizare, în cazul femeilor însărcinate, al celor care alăptează sau al persoanelor cu afecțiuni medicale preexistente și semnificative.

Cum se prepară și cât să consumi din această infuzie 

Prepararea unei infuzii de flori de soc este simplă. Ai nevoie doar de planta uscată. Fierbe apă, iar după ce ai luat-o de pe foc, adaugă planta uscată și las-o la infuzat timp de 10 minute. Astfel, te asiguri că substanțele active se eliberează corect. Poți adăuga și un strop de miere pentru a îndulci infuzia. Se recomandă consumul a două-trei cești pe zi, până când simptomele se ameliorează, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel