Ceai verde, cancer. Chelsey Schneider, specializată în Nutriție clinică la Centrul pentru Cancer din cadrul Mount Sinai Beth Israel din New York City, susține că beneficiile potențiale ale sănătății ceaiului verde derivă din catechinele, compuși puternici antioxidanți. Una dintre aceste catechine – EGCG – se găsește la niveluri mai ridicate în ceaiul verde decât în ceaiul alb sau în cel negru. "Poate fi chiar mai puternic decât vitamina C și E, antioxidanți foarte puternici", precizează Chelsey Schneider, citată de
medicinenet.com. Ceai verde, cancer: beneficii
Potrivit sursei citate, antioxidanții ajută la prevenirea deteriorării celulelor. Cele trei tipuri de ceaiuri amintite provin de la aceeași plantă doar sunt recoltate în momente diferite de evoluție a acesteia: ceaiul verde - din frunzele plantei mature, ceaiul alb - din frunze smulse la începutul dezvoltării, ceaiul negru - din frunze de ceai verde așezate și acoperite cu o cârpă umedă.
CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL.