Știai că există câteva ceaiuri bune pentru pancreas? Iată despre ce este vorba și cum te ajută.
Ceaiul de anason
Ceaiul de anason stimulează funcţiile pancreasului şi îmbunătăţeşte totodată şi digestia. Se bea întotdeauna înainte de masă, însă nu este recomandat să fie consumat în cantităţi foarte mari. Două căni pe zi sunt suficiente, scrie unica.ro.
Ceaiul de anghinare
Recunoscut şi pentru efectele sale benefice asupra ficatului, ceaiul de anghinare este recomandat şi în afecţiunile pancreasului. Substanţele active din această plantă stimulează funcţiile organelor interne şi ajută şi la detoxifierea acestora.
Ceaiul din frunze de ţelină
Se spune despre acest ceai că ar ajuta la regenerarea pancreasului şi a funcţiilor acestuia, fiind de real folos şi celor care au probleme intestinale. Poliacetilena din ţelină este considerată a fi unul dintre cele mai eficiente antiinflamatoare naturale.
Ceai verde picant
Ingrediente
2 linguriţe de frunze de ceai verde
4 felii de rădăcină de ghimbir, proaspătă
puţin piper Cayenne
miere, după preferinţa
1 litru de apă
Cum se prepară
Fierbeţi apă, apoi puneţi-o deoparte şi lăsaţi-o să se liniştească un pic. Clătiţi bine cu apă fierbinte cănile în care veţi pregăti ceaiul, pentru a se încălzi, şi păstraţi pentru infuzie circa 500 ml de apă, scrie doro-tea.ro. Adăugaţi în fiecare cană câte o linguriţă cu frunze de ceai verde, 2 felii de ghimbir (pentru un gust mai puternic, le puteţi zdrobi) şi un vârf de cuţit de piper Cayenne, turnaţi apă şi lăsaţi la infuzat pentru circa 10 minute. Strecuraţi ceaiul, îndulciţi cu miere în funcţie de gust şi savuraţi un cocktail ideal pentru imunitate!
Ceai de ghimbir şi turmeric
Ingrediente
1 linguriţă de ghimbir pulbere
1 linguriţă de turmeric
o lămâie
500 ml apă
Cum se prepară
Fiebeti apa, apoi luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi ghimbirul şi turmericul. Amestecaţi, după care puneţi deoparte infuzia pentru 10-15 minute. Între timp, stoarceţi lămâia şi turnaţi sucul în două căni. Când ceaiul este gata, puneţi-l peste sucul de lămâie şi băutura este gata.
Ceai de goji, portocale şi cuişoare
Ingrediente
un pumn de goji
1-2 linguriţe de ghimbir proaspăt, râs
jumătate de lămâie
6 cuişoare
coji de portocală
miere, după preferinţa
500 ml apă
Cum se prepară
Fierbeţi apă, apoi opriţi focul şi puneţi în vas ghimbirul, cuişoarele şi cojile de portocale. Stoarceţi deasupra jumătatea de lămâie, apoi adăugaţi-o cu totul. Lăsaţi la infuzat timp de 10 minute. Dacă preferaţi ceaiul fierbinte, ţineţi focul aprins la o intensitate mică în timpul infuzării. Strecuraţi, apoi puneţi fructele de goji şi mierea.
Ceai din flori de tei și soc - câte 2 lingurițe la 1 cană de apă clocotită. Se administrează 2-3 căni/zi;
Ceai de busuioc cu miere - se beau 4-5 căni în faza de debut, câte 1 cană din oră în oră. Se adaugă mentă dacă apare febră. Se pot face și inhalații cu busuioc;
Ceai din soc, tei, mentă, flori de nalbă mare și măceșe.
Ceai de tei, salvie și eucalipt;
Ceai de soc, mușețel, tei, cimbrișor și scorțișoară, cu miere;
Ceai de soc, tei, păpădie, scoarță de salcie, conuri de hamei;
Ceai de mușețel, lumânărică, porumbar, scoarță de salcie, tei și soc – ajută în infecții gripale.
În ceaiurile recomandate mai sus, se poate adăuga și câte 1 linguriță de scorțișoară și cuișoare, măcinate sub formă de pulbere pentru a mări efectul antivirotic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News