Ceaiuri bune pentru pancreas. Beneficii extraordinare

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Știai că există câteva ceaiuri bune pentru pancreas? Iată despre ce este vorba și cum te ajută.

Ceaiul de anason

Ceaiul de anason stimulează funcţiile pancreasului şi îmbunătăţeşte totodată şi digestia. Se bea întotdeauna înainte de masă, însă nu este recomandat să fie consumat în cantităţi foarte mari. Două căni pe zi sunt suficiente, scrie unica.ro.

Ceaiul de anghinare

Recunoscut şi pentru efectele sale benefice asupra ficatului, ceaiul de anghinare este recomandat şi în afecţiunile pancreasului. Substanţele active din această plantă stimulează funcţiile organelor interne şi ajută şi la detoxifierea acestora.

Ceaiul din frunze de ţelină

Se spune despre acest ceai că ar ajuta la regenerarea pancreasului şi a funcţiilor acestuia, fiind de real folos şi celor care au probleme intestinale. Poliacetilena din ţelină este considerată a fi unul dintre cele mai eficiente antiinflamatoare naturale.

Cele mai bune ceaiuri pentru imunitate

Ceai verde picant

Ingrediente

2 linguriţe de frunze de ceai verde
4 felii de rădăcină de ghimbir, proaspătă
puţin piper Cayenne
miere, după preferinţa
1 litru de apă

Cum se prepară

Fierbeţi apă, apoi puneţi-o deoparte şi lăsaţi-o să se liniştească un pic. Clătiţi bine cu apă fierbinte cănile în care veţi pregăti ceaiul, pentru a se încălzi, şi păstraţi pentru infuzie circa 500 ml de apă, scrie doro-tea.ro. Adăugaţi în fiecare cană câte o linguriţă cu frunze de ceai verde, 2 felii de ghimbir (pentru un gust mai puternic, le puteţi zdrobi) şi un vârf de cuţit de piper Cayenne, turnaţi apă şi lăsaţi la infuzat pentru circa 10 minute. Strecuraţi ceaiul, îndulciţi cu miere în funcţie de gust şi savuraţi un cocktail ideal pentru imunitate!

Ceai de ghimbir şi turmeric

Ingrediente

1 linguriţă de ghimbir pulbere
1 linguriţă de turmeric
o lămâie
500 ml apă

Cum se prepară

Fiebeti apa, apoi luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi ghimbirul şi turmericul. Amestecaţi, după care puneţi deoparte infuzia pentru 10-15 minute. Între timp, stoarceţi lămâia şi turnaţi sucul în două căni. Când ceaiul este gata, puneţi-l peste sucul de lămâie şi băutura este gata.

Ceai de goji, portocale şi cuişoare

Ingrediente

un pumn de goji
1-2 linguriţe de ghimbir proaspăt, râs
jumătate de lămâie
6 cuişoare
coji de portocală
miere, după preferinţa
500 ml apă

Cum se prepară

Fierbeţi apă, apoi opriţi focul şi puneţi în vas ghimbirul, cuişoarele şi cojile de portocale. Stoarceţi deasupra jumătatea de lămâie, apoi adăugaţi-o cu totul. Lăsaţi la infuzat timp de 10 minute. Dacă preferaţi ceaiul fierbinte, ţineţi focul aprins la o intensitate mică în timpul infuzării. Strecuraţi, apoi puneţi fructele de goji şi mierea.

Ceaiuri recomandate pentru răceală

Ceai din flori de tei și soc - câte 2 lingurițe la 1 cană de apă clocotită. Se administrează 2-3 căni/zi;

Ceai de busuioc cu miere - se beau 4-5 căni în faza de debut, câte 1 cană din oră în oră. Se adaugă mentă dacă apare febră. Se pot face și inhalații cu busuioc;

Ceai din soc, tei, mentă, flori de nalbă mare și măceșe.

Ceai de tei, salvie și eucalipt;

Ceai de soc, mușețel, tei, cimbrișor și scorțișoară, cu miere;

Ceai de soc, tei, păpădie, scoarță de salcie, conuri de hamei;

Ceai de mușețel, lumânărică, porumbar, scoarță de salcie, tei și soc – ajută în infecții gripale.

În ceaiurile recomandate mai sus, se poate adăuga și câte 1 linguriță de scorțișoară și cuișoare, măcinate sub formă de pulbere pentru a mări efectul antivirotic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel