Evită aceste ceaiuri pe toată perioada sarcinii dacă nu vrei să ai de-a face cu stare de rău și complicații grave.
În timpul sarcinii, este important să fii precaută cu ceaiurile pe care le consumi, deoarece anumite plante și ingrediente pot avea efecte adverse asupra sarcinii, avertizează Healthline. Iată o listă cu ceaiuri și plante care sunt, în general, recomandate să fie evitate sau consumate cu precauție în timpul sarcinii, potrivit sursei citate:
Ceai de senna: Senna este un laxativ natural care poate induce contracții uterine și poate cauza diaree severă. Nu este recomandat în timpul sarcinii.
Ceai de rădăcină de anghinare: Poate stimula contracțiile uterine și poate influența funcția hepatică. Este mai bine să fie evitat în timpul sarcinii.
Ceai de rădăcină de păpădie: Deși este folosit pentru diverse probleme digestive, păpădia poate stimula uterul și nu este recomandată în timpul sarcinii.
Ceai de salvie: Salvia conține compuși care pot provoca contracții uterine și pot afecta lactația după naștere. Este bine să fie evitată în timpul sarcinii.
Ceai de mușețel (în exces): Deși mușețelul este adesea considerat sigur în cantități moderate, consumul excesiv poate duce la riscuri, inclusiv reacții alergice sau efecte asupra uterului.
Ceai de măceșe: Poate conține vitamina C în concentrații mari, ceea ce, în exces, ar putea avea efecte adverse. Moderarea este esențială.
Ceai de ginseng: Ginsengul poate influența nivelurile de hormoni și poate avea efecte asupra tensiunii arteriale și a altor funcții corpului, care nu sunt recomandate în timpul sarcinii.
Ceai de verbena: Poate avea efecte stimulante asupra uterului și nu este recomandat pentru femeile însărcinate.
Ceai de echinacea (în exces): Utilizat adesea pentru întărirea sistemului imunitar, dar consumul excesiv poate avea efecte imprevizibile și nu este recomandat în perioada sarcinii.
Consultă medicul: Înainte de a consuma orice tip de ceai în timpul sarciniieste esențial să discuți cu medicul tău sau cu un specialist în obstetrică-ginecologie.
Consum moderat: Dacă totuși consumi ceaiuri care sunt considerate relativ sigure, cum ar fi ceaiul de mentă sau ceaiul de ghimbir, asigură-te că o faci în cantități moderate și că nu apar efecte adverse. La primele semne, amețeli sau greață, ia legătura cu medicul! Sarcina se poate intoxica cel mai ușor de la ceaiuri!
În timpul sarcinii, alegerea ceaiurilor sigure este esențială pentru a evita orice riscuri potențiale pentru tine și pentru bebeluș. Iată câteva ceaiuri care sunt, în general, considerate sigure și pot avea beneficii pentru sănătatea ta în timpul sarcinii:
Ceai de mentă: Ajută la digestie și poate ameliora greața sau disconfortul stomacal. Atenție, în cantități mari poate provoca arsuri la stomac.
Ceai de ghimbir: Eficient în reducerea grețurilor și a răului de dimineață. Consumă cu moderatie! Ghimbirul în cantități mari poate avea efecte laxative.
Ceai de frunze de zmeur: Poate ajuta la tonifierea uterului și la pregătirea pentru naștere. Este adesea recomandat în ultimele săptămâni de sarcină.Precauții: Consultă medicul înainte de a începe consumul, mai ales dacă ai anumite condiții de sănătate.
Ceai de lămâie: Poate ajuta la ameliorarea grețurilor și are un gust plăcut și reconfortant.Precauții: Asigură-te că nu adaugi prea multă zahăr sau îndulcitori.
Ceai de mușețel. Are proprietăți calmante și poate ajuta la relaxare și la îmbunătățirea somnului.Precauții: Consumul excesiv ar trebui evitat și este bine să discuți cu medicul înainte de a consuma în mod regulat.
Ceai de Hibiscus. Poate avea un efect antioxidant și este de obicei considerat sigur în cantități moderate.Precauții: În cantități mari, poate influența tensiunea arterială, așa că este bine să discuți cu medicul înainte de a consuma regulat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu