Ceaiurile care pot reduce oboseala. Ai de unde alege, când vrei să renunți la cafea

Există mai multe ceaiuri care sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a reduce oboseala și a îmbunătăți starea generală de energie. Iată câteva dintre ele...

Ceaiul verde: Conține cofeină și L-teanină, care pot ajuta la stimularea energiei și a concentrării fără efectele negative asociate cu cafeaua.

Ceaiul negru: De asemenea, conține cofeină și poate oferi un impuls de energie.

Ceaiul de ghimbir: Are proprietăți antiinflamatorii și stimulante, ceea ce poate ajuta la combaterea oboselii și la îmbunătățirea circulației sângelui.

Ceaiul de ginseng: Este asociat cu creșterea nivelului de energie și cu îmbunătățirea stării de alertă mentală.

Ceaiul de rooibos: Nu conține cofeină și poate fi o alternativă excelentă pentru a calma sistemul nervos și a reduce oboseala.

Ceaiul de mentă: Aroma sa revigorantă poate ajuta la eliberarea tensiunii și a stresului, permițându-ți să te simți mai odihnit.

Ceaiul de lemn-dulce: Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și poate fi folosit pentru a sprijini sistemul imunitar și a combate oboseala.

Ceaiul de ginkgo biloba: Unele cercetări sugerează că acest ceai poate îmbunătăți circulația sângelui către creier, ceea ce poate ajuta la creșterea nivelului de energie.

Ceaiul de mușețel: Are efecte calmante și poate ajuta la reducerea stresului, care poate contribui la senzația de oboseală.

Ceaiul de yerba mate: Conține o formă de cofeină numită mateina, care poate ajuta la îmbunătățirea energiei și a stării de alertă.

Ceaiul de lămâie: Aroma și gustul său revigorant pot ajuta la trezirea simțurilor dimineața.

Este important să ai în vedere că, deși aceste ceaiuri pot fi utile pentru a reduce oboseala și a îmbunătăți starea generală de energie, nu vor rezolva cauza principală a oboselii cronice. Dacă te confrunți cu oboseală persistentă sau inexplicabilă, este recomandat să consulți un medic pentru a evalua și a identifica cauzele subiacente.

Vezi și:

Cele mai bune ceaiuri pentru imunitate

Ceai verde picant

Ingrediente

2 linguriţe de frunze de ceai verde
4 felii de rădăcină de ghimbir, proaspătă
puţin piper Cayenne
miere, după preferinţa
1 litru de apă

Cum se prepară

Fierbeţi apă, apoi puneţi-o deoparte şi lăsaţi-o să se liniştească un pic. Clătiţi bine cu apă fierbinte cănile în care veţi pregăti ceaiul, pentru a se încălzi, şi păstraţi pentru infuzie circa 500 ml de apă, scrie doro-tea.ro. Adăugaţi în fiecare cană câte o linguriţă cu frunze de ceai verde, 2 felii de ghimbir (pentru un gust mai puternic, le puteţi zdrobi) şi un vârf de cuţit de piper Cayenne, turnaţi apă şi lăsaţi la infuzat pentru circa 10 minute. Strecuraţi ceaiul, îndulciţi cu miere în funcţie de gust şi savuraţi un cocktail ideal pentru imunitate! Citește mai mult>>

Vezi și: Patru ceaiuri care te ajută să slăbești. Ai auzit de Pu-erh?

Ceaiurile banale care te scapă de celulită. Le găsești peste tot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel