Există mai multe ceaiuri care te pot ajuta să îți scazi glicemia dacaă ai astfel de probleme.
Publicitate
În anul 2013, un studiu apărut în cadrul "The American Journal of Clinical Nutrition" a arătat că persoanele care au consumat regulat acest ceai au avut nu numai un nivel mai redus al zahărul în sânge, dar și al hemoglobinei A1c (responsabilă cu transportul glucozei în sânge), scrie qbebe.ro. De altfel, acest tip de hemoglobină este un indicator al prezenței zahărului în sânge și este măsurată adesea la cei ce suferă de diabet.
Acest ceai conține un antioxidant special care, odată ajuns în intestin, are capacitatea de a inhiba producția de glucoză. Cine bea ceai alb va beneficia de o echilibrare a nivelului glicemiei.
Specialiștii te sfătuiesc să încerci și ceaiul negru. Acesta conține o substanță din clasa polizaharidelor, ce inhibă o enzimă care ar putea să transforme carbohidrații în glucoză.
Studiile din domeniu au arătat că acest ceai poate să scadă glicemia și să prevină apariția diabetului de tip 2, grație prezenței unor compuși din afine, numiți antocianini. Datorită acestora, nu numai că se pot obține îmbunătățiri în ceea ce privește rezistența la insulină, dar se poate îmbunătăți și toleranța la glucoză.
Coriandrul este binecunoscut pentru capacitatea de a scădea nivelul glicemiei, dar și de a regla colesterolul. Acesta este motivul pentru care este recomandat inclusiv celor ce au diabet.
Acest ceai are capacitatea de a preveni simptome ale hiperglicemiei (precum oboseala și „atacurile" de foame) și de a încetini absorbția glucozei în organism. În plus, scade rata de absorbție a amidonului din alimentație. De aceea, nivelul glucozei din sânge se poate reduce semnificativ.
Urzica poate stimula producția de insulină și va scădea nivelul de glucoză din sânge. Beți ceai de urzică regulat pentru a vă menține glicemia în limite normale!
Grație flavonoidului numit naringenin, ceaiul de portocale va îmbunătăți răspunsul celulelor responsabile de producția de insulină. Ideal este să prepari o infuzie de portocale, procedând așa: la o cană de apă ce fierbe vei adăuga sucul și coaja de la o portocală. Lasă la fiert și bea infuzia.
ATENȚIE! Consultă un medic dacă ai probleme sau urmezi vreun tratament, înainte de a consuma unul din aceste ceaiuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu