Care sunt cele mai bune ceaiuri ce pot înlocui cu succes cafeaua de dimineață.
Ceaiurile se află printre cele mai consumate băuturi la nivel mondial, iar alegerea felului este făcut de fiecare în parte, în funcție de preferințe, de la infuziile de plante la ceaiurile de fructe, de la ceaiurile care ajută în anumite afecțiuni la ceaiuri care ajută obținerea unui somn bun sau care oferă doza de energie.
Ceaiul aproape că nu are efecte secundare, cum ar fi creșterea anxietății. Mai mult, are o mulțime de beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea acidității, imunitate, digestie, antioxidanți și altele.
Ceai negru
Potrivit FDA și USDA, există aproape 47 mg de cofeină în fiecare ceașcă de ceai negru. Conținutul de cafeină din ceaiul negru poate varia între 60 și 90 mg, ceea ce reprezintă jumătate din cantitatea conținută în cafea.
Cu toate acestea, conținutul de cafeină din ceaiul negru nu este cel mai ridicat. Mai multe tipuri de ceai negru au mai puțină cofeină decât ceaiurile albe. Ceaiul obținut din frunzele mai tinere conține mai multă cofeină.
L-teanina din ceaiul negru ajută la echilibrarea valului de energie. În plus, se consideră că ceaiul negru ajută la reducerea riscului de boli de inimă, îmbunătățește nivelul de zahăr din sânge și întărește sistemul imunitar.
Ceaiul verde
Ceaiul verde poate duce la o scădere a tensiunii arteriale și la o creștere a metabolismului. Acesta include cantități infime de vitamina C care ajută la sănătatea imunologică. De fapt, ceaiul verde nu conține multă cofeină, dar totuși poate da suficientă energie și vigilență.
Datorită aminoacidului L-teanină, acest ceai oferă, de asemenea, un impuls energetic echilibrat.
Ceai de mentă
Ceaiul de mentă este un remediu natural pentru simptomele răcelii și pentru mai multe boli de stomac. Potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea Northumbria pe un grup de 180 de persoane, ceaiul de mentă stimulează starea de spirit și îmbunătățește memoria, precum și performanța cognitivă.
De reținut, că nici ceaiul de mentă, la fel ca și ceaiul verde, nu conține cofeină. Dar, prin stimularea sistemului nervos central și îmbunătățirea concentrării, acest tip de ceai are poate stimula atât activitatea fizică, cât și performanța cognitivă.
De asemenea, ceaiul de mentă este o băutură răcoritoare pe bază de plante, cu un impact revigorant și mentolat, acesta putând fi consumat atât vara, cu gheață, cât și iarna, cu adaos de lămâie și miere, fiind una dintre cele mai bune opțiuni pentru a vă începe ziua, potrivit SenseAsia.
Citește și: Exercițiile fizice regulate, asociate cu creșterea creierului și îmbunătățirea memoriei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu