Ceaiuri interzise bebelușilor. Au efecte grave. Mamele trebuie să fie atente!

În cazul bebelușilor, ceaiurile ar trebui folosite cu o atenție sporită. Acestea pot avea efecte grave asupra bebelușilor. Iată patru ceaiuri periculoase pentru sănătatea celor mici.

Alegeri prezidentiale 2024

Ceaiul de tei nu este deloc sănătos pentru copiii cu vârste sub cinci ani, mai ales din cauza unor alcaloizi pe care îi conţine. Substanţele active din ceaiul de tei obligă creierul să fie mai leneş atunci când în mediu apar unii stimuli. Consecinţe pot fi grave asupra evoluţiei sistemului nervos. Un consum pe timp îndelungat poate face ca scoarţa cerebrală să se obişnuiască cu modelul lent de reacţie la orice stimul din mediu, scrie timpul.md. La copiii cu reactivitate emoţională crescută ceaiul de tei poate conduce la stări de ameţeală şi chiar leşin, extrem de periculos.

Printre persoanele care nu trebuie să consume ceaiul de tei se numără și gravidele (în special în ultimul trimestru de sarcină, pentru că substanţele din tei subţiază sângele şi creşte riscul de hemoragie postpartum), pacienţii cu anemie (împiedică absorbţia de fier), cardiacii (poate accelera ritmul cardiac) şi şoferii (teiul poate produce ameţeală şi stare de somnolenţă).

Vezi și: Medicamentele expirate. De ce nu trebuie să le arunci la gunoi. Ce poți face cu ele

Potrivit FDA, băuturile din mentă care conţin niveluri ridicate de metanol pot determina sugarii să reacţioneze puternic şi să se sufoce.

Ceaiurile care conţin anason trebuie evitate și ele. Deşi se foloseşte pentru tratamentul colicilor, o ştire de pe WebMD din 2014 citează posibila contaminare a plantei medicinale, scrie desprecopii.ro. Amestecurile de anason chinezesc cu versiunea japoneză a dus la complicaţii neurologice, deoarece acesta din urmă este extrem de toxic.

Într-un studiu clinic, ceaiul de muşeţel este cunoscut ca fiind și el util în tratarea colicilor. Însă pentru a fi eficient sunt necesare cantităţi mari de ceai. Autorii studiului considera că este mult mai sigur ca probelma să fie lăsată să se rezolve în mod natural. Porblema durează până la vârsta de 6 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel