Când vă gândiți la diferite ceaiuri pe care să le oferiți copilului dumneavoastră, trebuie să vă uitați în primul rând la lista de ingrediente. Multe ceaiuri - în special soiurile de frunze negre și verzi - conțin cofeină, conform Healthline.com.
Când vă gândiți la diferite ceaiuri pe care să le oferiți copilului dumneavoastră, trebuie să vă uitați în primul rând la lista de ingrediente. Multe ceaiuri - în special soiurile de frunze negre și verzi - conțin cofeină, conform Healthline.com.
Cofeina nu este recomandată în nicio cantitate copiilor sub 12 ani. Poate provoca orice, de la probleme de somn și nervozitate până la scăderea nivelului de sodiu/potasiu.
Ceaiurile din plante sunt făcute din frunzele, rădăcinile și semințele plantelor. De obicei nu conțin cofeină. Le puteți cumpăra individual ca ceai din frunze vrac sau în pungi.
Unele ierburi, cum ar fi mușețelul, au fost considerate sigure pentru bebeluși și copii mici. Altele, cum ar fi trifoiul roșu, sunt periculoase.
Alergiile sunt o altă îngrijorare. Unii oameni, inclusiv copiii, pot fi alergici la ierburile din ceai. Semnele unei reacții alergice includ dificultăți de respirație și umflarea gâtului, buzelor, limbii și feței. Dacă bănuiți o posibilă reacție alergică sau aveți alte preocupări în acest domeniu, contactați furnizorul de servicii medicale al copilului dumneavoastră.
Cercetătorii spun că următoarele ceaiul sunt, în general, sigure pentru copii:
muşeţel
fenicul
ghimbir
mentă
Aceasta presupune că copilul dumneavoastră nu are probleme de sănătate, cum ar fi boli hepatice sau renale.
Dacă decideți să căutați ceaiuri care conțin aceste ierburi sau altele, asigurați-vă că nu sunt amestecate cu ingrediente necunoscute și că plicul de ceai afirmă în mod explicit că nu conține cofeină.
Mușețelul este considerat o plantă calmantă și poate avea chiar proprietăți antiinflamatorii și antispastice. De asemenea, se întâmplă să fie unul dintre cele mai comune ceaiuri din plante pe care le veți găsi la magazin.
Feniculul este folosit în mod tradițional pentru a ajuta suferința gastrică, cum ar fi durerea de gaze sau chiar colici. De asemenea, poate aduce beneficii tractului respirator superior în timpul unei crize de răceală și tuse.
Ceaiul de ghimbir are proprietăți antiinflamatorii și este adesea lăudat pentru capacitatea sa de a ajuta digestia și de a ajuta la ameliorarea greață sau rău de mișcare.
Menta poate ajuta la orice afecțiune, de la intestin iritabil, colici și greață până la stres și la congestia nazală și suprimarea tusei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu