Ai încercat rețeta italiană de Cipolle tonnate? Este delicioasă și se prepară rapid. Iată ce ai de făcut.
Ingrediente
400 g ceapă roșie
1 conservă de ton în ulei (aproximativ 200 de g ton scurs de ulei)
70 g maioneză
4 bucăți anșoa
6 capere sărate
pătrunjel
sare și piper după gust
2 linguri oțet
Cum se prepară
Ceapa se taie rondele groase de 1 cm. Fierbe puțină apa într-o tigaie alături de oțet. Adaugă ceapa și gătește timp de 4 minute până începe să se înmoaie, potrivit retete.unica.ro. În timp ce ceapa se gătește, prepară sosul de ton.
Desărează caperele spălându-le cu puțină apă rece. Într-un robot de bucătărie sau un blender adaugă anșoa și tonul scurs de ulei. Pasează timp de 1 minut sau până când compoziția devine fină și omogenă.
Adaugă maioneza peste sos și amestecă cu o lingură. Adaugă și ceapa gătită și răcită, având grijă să nu rupi rondelele de ceapă. Servește preparatul decorat cu pătrunjel tocat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu