Ceapa murată pentru iarnă poate fi servită cu carne, friptură sau folosită la salate.
Ceapa murată se prepară foarte repede, iar iarna ne va fi de folos. Pentru asta, puteți lua ceapă albă sau violetă, mare sau cea mică. Dacă ceapa este mică, atunci se murează întreagă. Dacă aveți ceapă mare, tăiați-o în 4 părți și murați-o în această formă.
Ingrediente:
Apă - 200 ml
cuișoare - 1 bucată,
frunză de dafin - bucăți,
ceapă - 400 de grame,
ulei de floarea soarelui, nerafinat - 2 linguri,
ienibahar - 2 bucăți,
boabe de piper negru - 5 bucăți,
zahăr - 1 lingură,
sare - 1 lingură,
oțet - 2 linguri.
O astfel de rețetă este deosebit de bună, dacă, după recoltarea cepei, aveți multe cepe mici. Veți pregăti un preparat excelent și deosebit de gustos.
Pentru mariadă aveți nevoie de apă, oțet, sare, zahar, dafin, boabe de piper negru, ienibahar, cuișoare și frunze de dafin. Combinați toate ingredientele și puneți-le la fiert.
Curățați ceapa de coajă și spălați-o. Adăugați ceapa în marinadă și fierbeți-o timp de 5-6 minute.
Porumb delicios, copt în cuptor cu unt și usturoi: copiii îl vor adora
Puneți ceapa și marinada în borcane curate, acoperiți-le cu capace și puneți-le cu gura în jos. Borcanele se acoperă cu o pătură și se lasă să se răcească. Păstrați borcanele cu ceapă murată în cămară. Poftă bună!
Pentru iarnă, puteți pregăti cu ușurință un „înlocuitor de măsline”: prune murate, care pot fi servite cu carne.
Iată o rețetă simplă și rapidă pentru o gustare de iarnă. Pentru a pregăti un astfel de aperitiv, veți avea nevoie de prune mici și necoapte.
Ingrediente:
450 game de prune;
1 lingura de ulei vegetal;
2,5 lingurițe de sare;
4 lingurițe de zahar;
2,5 lingurițe de oțet (9%);
1-2 foi de dafin;
4-5 cuișoare.
Uscați prunele spălate bine și înțepați-le cu scobitoare în mai multe locuri. Sterilizați borcanele și puneți în ele prunele pregătite.
Apoi umpleți borcanele cu prune cu apă clocotită și acoperiți-le cu un capac. După 5 minute, începeți să pregătiți marinada.
Plăcintă cremoasă și moale ca un nor: ai nevoie de două mere și câteva ouă
Cum se prepară marinada: Apa din borcanele cu prune se toarnă într-o oală mare. Se adaugă zahărul și sarea și lăsați lichidul să fiarbă. Se toarnă apoi oțetul, uleiul vegetal, frunza de dafin și cuișoarele.
Marinada fierbinte se toarnă în borcanele cu prune. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă, se înfășoară cu o pătură și se lasă să se răcească.
Borcanele cu prune trebuie depozitate, apoi, într-un loc răcoros și deschise după două - trei luni. Acest aperitiv are un singur minus: dispare rapid de pe mese. Poftă bună!
Datorită acestei rețete, castraveții murați vor fi crocanți, iar saramura va fi delicioasă.
Pentru 2 kilograme de castraveți veți avea nevoie de:
2 mere acre;
3 căței de usturoi;
2 mănunchiuri de mărar;
2 crenguțe de cireș;
2 crenguțe de coacăz;
10 boabe de ienibahar;
10 cuișoare;
4 foi de dafin;
5 lingurițe de zahăr;
4 lingurițe de sare;
2 lingurițe de esență de oțet.
Pentru început, toate verdețurile trebuie spălate bine, iar usturoiul trebuie curățat și tăiat în felii.
Umpleți borcanele de 3 litri cu castraveții spălați și cu mere feliate, alternându-le cu condimente și crenguțele pregătite.
Nu mai arunca apa în care au fiert pastele: este aur curat, spun bucătarii
Turnați apă clocotită în borcane și lăsați-o 20 de minute. Scurgeți apoi apa înapoi în oală, adăugați sare și zahăr și fierbeți-o din nou.
Umpleți borcanele cu saramură, așteptați 10 minute și turnați lichidul înapoi în oală. În timp ce apa fierbe din nou, turnați oțetul în borcane.
Rămâne doar să umpleți borcanele cu saramura și să le puneți capacele. Întoarceți borcanele cu susul în jos, înfășurați-le cu o pătură și lăsați-le să se răcească.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News