Ceapa murată poate fi adăugată în salate, sandvișuri, burgeri. De asemenea, poate fi servită alături de o friptură și, pur și simplu, ca o gustare.
Ceapa roșie se murează perfect și arată foarte elegant pe masă. Vă oferim cea mai rapidă și mai ușoară rețetă de ceapă roșie marinată.
Ingrediente:
o ceapă,
jumătate de pahar de apă,
un sfert de pahar de oțet,
1 linguriță de sare,
1 lingură de zahăr (puteți folosi miere sau sirop de arțar).
Adăugați apa, oțetul, sarea și zahărul într-o cratiță; și puneți-o pe foc mediu până când zahărul se dizolvă.
Omletă delicioasă cu turmeric: secretul unui preparat fraged și pufos
Tăiați ceapa fâșii subțiri și turnați deasupra marinata preparată. Ceapa se lasă 20-30 de minute în marinată, la temperatura camerei. Ceapa este gata de a fi servită. O puteți păstra la frigider până la o săptămână. Poftă bună!
Dacă te-ai săturat de salate, îți sugerăm să faci niște roșii marinate picante. Roșiile marinate un gust foarte interesant și se pot păstra la frigider câteva zile.
Ingrediente:
roșii - 3 bucăți,
ceapa - 1 bucată,
usturoi - 2-3 căței,
ulei - 4 linguri,
sare - 0,5 linguriță
miere - 1 lingură,
suc de lămâie - 2 linguri,
boia de ardei, pătrunjel și mărar tocate.
Tăiați ceapa și roșiile în rondele și tocați usturoiul. Celelalte ingrediente vor fi folosite pentru marinată și trebuie amestecate într-un bol.
Puneți roșiile, ceapa și usturoiul într-un borcan și turnați peste ele dressingul preparat.
Agitați bine borcanul astfel încât dressingul să acopere toate bucățile de roșii și lăsați-le la marinat, la frigider, timp de 8 ore.
Este foarte simplu să pui la murat castraveți delicioși pentru iarnă. Castraveții murați trebuie să fie crocanți și suculenți. Unul dintre trucurile secrete în pregătirea castraveților murați este să-i țineți câteva ore în apă rece. În plus, este bine să alegeți legumele tinere de dimensiuni mici.
Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat
Castraveții pregătiți după această rețetă sunt crocanți și suculenți.
Ingrediente pentru un borcan de un litru:
500 grame castraveți,
1 cățel de usturoi,
10 boabe de piper negru,
1 frunză de dafin,
1 lingură de sare,
2 linguri de zahăr,
4 linguri de oțet de 9%.
Înmuiați castraveții timp de 3 ore în apă rece. După aceea, spălați-i, tăiați-le ambele capete, astfel încât marinată să pătrundă mai ușor. Sterilizați borcanul.
Pâinea va fi mereu proaspătă: cu acest truc vei economisi un pumn de bani
Puneți pe fundul borcanului frunza de dafin, boabele de piper și ceapa tăiată inele. Apoi urmează castraveții. Adăugați sarea și zahărul. Turnați apă clocotită peste castraveți și 4 linguri de oțet. Borcanul se lasă 5 minute până când castraveții își schimba culoarea.
Conopidă aromată în sos cremos: ușor de preparat, dar foarte gustoasă și sățioasă
Închideți borcanul cu un capac, apoi întoarceți-l cu fundul în sus, acoperit cu o pătură, toată noaptea. Dimineața, borcanul cu castraveți de pune în cămară. La iarnă veți pune pe masă niște castraveți delicioși, suculenți și foarte crocanți. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu