Ceapă umplută cu orez, o gustare din bucătăria iraniană

Ceapă umplută cu orez, o gustare din bucătăria iraniană. Sursa foto: freepik.com
Ceapă umplută cu orez, o gustare din bucătăria iraniană. Sursa foto: freepik.com

Ceapa umplută este o modalitate alternativă de a face din această legumă versatilă personajul principal în bucătăria iraniană.

Mâncărurile delicioase din legume sunt întotdeauna necesare în meniu! Ceapa umplută cu orez și acoperită cu un sos bogat de roșii este o idee bună pentru orice ocazie.

Un preparat vegetarian delicios va avea un succes garantat: de la o cină în familie la petreceri elegante. 

Ingrediente:

ceapă- 4 bucăți,

orez cu iasomie - 250 grame,

conservă de roșii în suc propriu - 400 grame,

pătrunjel și coriandru - după gust.

ulei de măsline - 100 ml,

sos de rodii - 50 grame,

pasta de tomate - 50 grame,

bulion de legume - 250 ml,

sare și piper - după gust, 

curry - 1 linguriță,

iaurt alb - după gust.

 

Rețeta, pas cu pas

Pregătiți umplutura. Spălați bine orezul. Se spala pătrunjelul și coriandru și se toacă mărunt. Amestecați orezul, verdeața, uleiul de măsline, sosul de rodie, pasta de roșii. Se sare, se piperează și se amestecă. Se toarnă 150 ml apă și se lasă la infuzat timp de 30 de minute.

Picantă și simplă: salată cu prune uscate și carne

Tăiați partea de sus și de jos a cepelor și curățați-le de coajă. Puneți cepele într-o cratiță și acoperiți-le cu apă. Se aduce la fierbere și se fierbe la foc mic timp de 30 de minute. Transferați cepele într-o strecurătoare și lăsați apa să se scurgă.

O rețeta de legume, care va surprinde pe toata lumea. Simplă, gustoasă și satisfăcătoare

Tăiați fiecare ceapă pe lungime și îndepărtați cu grijă cele 4-5 straturi de sus din fiecare ceapă. Umpleți fiecare strat de ceapă cu umplutură și formați o minge. Puneți-le într-o tavă de copt într-un singur strat.

De ce ouăle nu se fierb în exces? Vei fi șocat de explicație!

Se toacă roșiile din conservă și ceapa rămasă și se amestecă cu bulionul. Adăugați sare și piper și amestecați. Turnați acest sos peste ceapa umplută.

Metoda care te scapă cu ușurință de nitrații din fructe. Neapărat trebuie să respecți câteva sfaturi

Introduceți forma în cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți timp de 1 oră. Serviți mâncarea cu iaurt. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel