Elena Lasconi, anunţată oficial drept candidatul USR la alegerile prezidenţiale

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Congresul extraordinar al USR a oficializat numirea Elenei Lasconi drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. 

În favoarea Elenei Lasconi au fost 531 de voturi, un procent de 94,31%. Contracandidaţii săi, Octavian Berceanu şi Dumitru Stanca, au obţinut 25 de voturi, respectiv 7 voturi. 

Comisia electorală îşi va continua activitatea şi se va proceda la numărarea voturilor pentru componenţa Biroului Naţional al partidului.

Elena Lasconi are 52 de ani, este de profesie economist, cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020 este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcţie în care a fost realeasă în 2024, scrie Agerpres. 

"E un drum foarte greu, incredibil de greu, dar toată viaţa mea am ales drumul greu. Şi drumul greu mi-a adus cele mai mari satisfacţii. Cred că e de bine, pentru că am ales acest drum dintr-un sentiment pozitiv, acela de iubire. Iubesc România cu toată fiinţa mea şi cred că şi voi, de asta vă aflaţi aici", a afirmat Lasconi

Preşedintele USR a făcut apel la formaţiunile politice de dreapta să vină să susţină proiectul la prezidenţiale al USR

"Este un moment foarte important. Am spus-o de pe 10 iunie, cred, de când am văzut acea hartă roşie, că 2024 este anul în care putem să îngropăm democraţia din România sau putem să o salvăm. Eu sunt sigură că fiecare dintre voi, fiecare român de bună credinţă îşi doreşte asta. Şi gândindu-mă la buna credinţă, fac apel la toate formaţiunile politice de dreapta să vină să susţină proiectul la prezidenţiale al USR. Spun asta pentru că singura soluţie de prosperitate pentru România este dreapta, din punctul meu de vedere", a mai spus Elena Lasconi.

Bulai: Simion crează emoții. Lasconi plictisește

Sociologul Alfred Bulai indică, însă, spre o primă greşeală făcută de noul lider al USR în cursa pentru Palatul Cotroceni. Conform acestuia, Elena Lasconi trebuia să vină cu un mesaj de forţă, în locul unor platitudini. 

"În primul rând, nu ştim cine este, nu am văzut-o. Public vorbind, la asta mă refer. Ai nevoie de multă consiliere. USR a demonstrat ce meserie are, în general, şi cu aliaţii lor, nu e cazul. Ai nevoie să sugerezi că ai multă forţă. Geoană, din punctul ăsta de vedere, are o istorie, ăsta e avantajul lui. A fost şi cu "Mihaela, dragostea mea", nu i-a ieşit, dar are o istorie. Trebuie să ştii să porneşti de la zero, dar să fii spectaculos. 

Domnul Simion crează emoţii negative, ceea ce îl face să aibă o anumită deschidere pentru o parte din populaţie. Doamna Lasconi, momentan, e pe un loc de la coadă. Mie mi-ar plăcea să fie o doamnă, o femeie, candidat la preşedinţie. Ar fi bine, poate chiar sănătos pentru politica românească. Dar e vorba de profesionalism, de un profil pe care trebuie să îl ai. 

Eu mă aşteptam ca dna Lasconi, în momentul în care a câştigat în USR, să vină la toate televiziunile cu nişte chestii senzaţionale, să te facă să îţi doreşti să faci un interviu cu ea, că zice lucruri interesante. Dar are limbaj de lemn, cu o să facem, o să vedem", a declarat Alfred Bulai la Nod în Papură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel