Fiecare persoană este unică, iar partenerii dintr-un cuplu sunt seamănă unul cu celălalt, motiv pentru care le poate fi dificil să găsească un limbaj comun.
Cu toate acestea, poți evita certurile cu persoana iubită dacă asculți 7 sfaturi utile de la un psiholog. Este bine dacă te înțelegi cu partenerul. Dar dacă nu ați reușit încă să ajungeți la un numitor comun? Șapte reguli te vor ajuta să ai o relație mai armonioasă, iar conversațiile acide vor fi transformate în discuții constructive. Află ce sfaturi trebuie luate în considerare pentru a evita o ceartă cu partenerul.
1. Fă o listă cu motive pozitive pentru a rămâne în relație. Această listă este foarte utilă atât ca introspecție personală, cât și ca punct de plecare când vei simți că relația a început să se rupă. Această listă ar trebui să includă toate motivele pozitive pentru a rămâne în cuplu, precum și punctele slabe.
Motivele pozitive sunt utile atunci când partenerii încep să se certe, deoarece îi ajută să se abțină de la gesturi furioase. Punctele slabe te ajută să identifici problemele din relație și să înțelegi ce se poate face pentru a le elimina.
Te poţi îmbolnăvi în Oraşul Iubirii! Ce este sindromul Paris
2. Nu ignora întrebările partenerului. Chiar dacă nu-ți place felul în care decurge conversația, nu o întrerupe brusc și nu pleca, evitând să răspunzi la întrebările partenerului. Ambele sunt o formă de neglijare care poate răni dureros persoana iubită.
3. Nu lăsa resentimentele să se acumuleze. Din cauza lipsei de timp, a unui moment favorabil pentru o conversație, mulți tind să nu-ți spună imediat nemulțumirile, ci să le ascundă și să le acumuleze, gândindu-se că vor putea reveni mai târziu asupra acestui lucru. Cu toate acestea, nivelul de frustrare crește, iar în momentul în care încep să vorbească, partenerii sunt deja foarte tensionați.
Este evident că într-o astfel de stare este foarte greu să vorbești constructiv și să faci față unei întregi liste de reclamații acumulate de-a lungul timpului. De aceea, nu trebuie să permiți problemelor să se acumuleze, ci să discuți imediat ce apar.
Un bărbat și-a cumpărat un pat uriaş ca să poată dormi în el împreună cu toate cele 6 soții
4. Nu-ți acuza niciodată partenerul. Este foarte ușor să începi să faci acuzații în loc să te concentrezi pe rezolvarea problemei de la care a început conflictul. Reproșurile duc subiectul disputei într-o zonă care nu poate fi rezolvată. De fapt, aceasta este o capcană și ar fi mai bine să o eviți.
5. Concentrează-te pe rezolvarea problemelor. Acționează în așa fel încât problema să fie rezolvată și nu pe baza dorinței de a jigni o persoană dragă. În timpul unei certuri, multora le este greu să se abțină de la a face acuzații neplăcute pentru partea opusă. Structurează-ți argumentele astfel încât să nu-ți jignești partenerul.
6. Nu rosti cuvintele „niciodată”, „întotdeauna” și „de fiecare dată”. Aceste cuvinte, rostite în mijlocul unei cerți, transformă orice afirmații în unele false și inflamează situația. Când ești nervos, ai tendința de a exagera, iar aceste expresii duc discuția într-o zonă sensibilă și foarte greu de controlat. După ce aude astfel de acuzații, partenerul va încerca să se apere sau va abandona conversația.
Fiecare dintre noi are o dublură undeva în lume. Dacă este adevărat, cum să o găsim
7. Recunoaște-ți greșelile. Toți oamenii fac greșeli, dar e bine că în majoritatea cazurilor acestea pot fi corectate. Ai grijă să nu spui cuvinte care rănesc, deoarece vor fi foarte greu de șters din memoria partenerului tău. Dacă se întâmplă acest lucru, asigură-te că îți ceri iertare. Este foarte important să-ți recunoști greșelile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu