Ceața mentală se referă la o stare de confuzie mentală. Unele persoane nu se pot concentra și nu par a-și găsi cuvintele potrivite.
Ceața mentală poate face o persoană să se simtă deprimată sau să treacă de la o stare la alta în intervale scurte de timp.
Pentru ca organismul să fie echilibrat și creierul să funcționeze în mod optim, acestea trebuie să fie armonizate și hrănite. Practicanții medicinei orientale înțeleg importanța nutriției și a sănătății digestive pentru o minte sănătoasă. În loc să se concentreze asupra cantității de alimente și a numărării caloriilor, în Orient se concentrează asupra calității alimentelor, a aromei, a temperaturii și a modului în care organismul poate beneficia de alimente.
Terapia chinezească pe baze de plante este folosită de peste 5.000 de ani. La fel ca alte modalități din medicina chineză, terapia pe bază de plante are ca scop echilibrarea și reinstaurarea homeostaziei în organism, pentru a întări rezistența la boli.
Terapia chinezească pe bază de plante tratează și condițiile emoționale și neurologice, notează eva.ro. Printre plantele chinezești utilizate în mod tradițional pentru a trata ceața mentală, anxietate, focalizare se numără: Ginko Biloba - crește fluxul de sânge pentru a oferi claritate mentală și pentru a îmbunătăți memoria; Ginseng siberian - reduce oboseala, sprijină glandele suprarenale și oferă claritate mentală.
VEZI ȘI:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News