CEDO decizie pilot. Raluca Turcan: PNL, 2 proiecte de lege

Președintele PNL, Raluca Turcan consideră că decizia pilot a CEDO în privința condițiilor de detenție din România nu este o surpriză pentru PNL și că transmite un mesaj actualei guvernări: ”Nu este obligatoriu să vă concentrați pe grațiere.”

”Decizia CEDO nu este o surpriză pentru PNL și transmite un mesaj actualilor guvernanți: ”NU ESTE OBLIGATORIU SĂ VĂ CONCENTRAȚI PE GRAȚIERE”.

PNL nu exclude un proiect al grațierii, dar, atenție, să nu fie un proiect al grațierii care să-i vizeze pe corupți, care să-i impulsioneze pe cei dispuși să fure să-și bage mâna în banii publici, și după aceea să aibă acoliți politici în decizia importantă care să-i salveze de închisoare prin grațiere.

Ceea ce au făcut cei din PSD, ALDE și Traian Băsescu în Senatul României, vrând să grațieze pedepsele pentru corupție și până în 10 ani, înseamnă de fapt o dedicație pentru foarte mulți oameni politici importanți care, în momentul de față, fie sunt condamnați definitiv pentru corupție, fie este posibil să fie condamnați.”, scrie liderul PNL.

PNL are două proiecte de lege privind condițiile din închisorii românești, susține Raluca Turcan.

”Ca atare, PNL, anticipând o astfel de decizie a CEDO, a propus, începând cu legea bugetului de stat, să se îmbunătățească condițiile de detenție prin investiții, prin salarizarea și suplimentarea banilor pentru personalul de probațiune, prin achiziționarea de brățări electronice, tocmai pentru a încerca să asigure acea parte de pedeapsă alternativă.

În momentul de față avem 2 proiecte de lege: unul privind măsurile compensatorii și altul care privește măsuri alternative. Evident că în aceste 2 proiecte se găsesc o serie de măsuri care răspund solicitărilor CEDO.

În plus, PNL a mai oferit o variantă de lucru, care poate fi lesne inclusă în planul pe care România trebuie să-l prezinte CEDO: un plan de investiții în câteva cazărmi care să fie transformate în penitenciare cu condiții de detenție optime. Aceasta ar fi o soluție și civilizată, și așteptată atât de către cei care sunt în penitenciare, cât și de familiile acestora.

PNL a oferit aceste soluții, dacă ar fi fost implementate nu era cazul să ajungem ca Guvernul să primească acest avertisment de la CEDO. Din păcate, PSD a refuzat să fie proactiv.”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel