Cei care defăimează armata rusă rămân fără averi. Putin a promulgat deja legea

Foto cu rol ilustrativ: Freepik @nikitabuida
Foto cu rol ilustrativ: Freepik @nikitabuida

Cei care defăimează armata rusă rămân fără averi, după ce Vladimir Putin a promulgat o lege în acest sens.

Președintele rus Vladimir Putin a găsit soluția ideală împotriva celor care vorbesc de rău armata rusă și a promulgat, miercuri, o lege care prevede confiscarea averii celor care lansează” informații false” despre armată și sunt găsiți vinovați de defăimare, informează AFP, citat de Agerpres.

Moscova a declarat ilegale criticile la adresa armatei la scurt timp după ce și-a lansat invazia asupra Ucrainei, pe 24 februarie 2022.

Astfel, noul text promulgat a fost votat la sfârșitul lui ianuarie de Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, apoi, la începutul lui februarie, de Consiliul Federației, camera superioară.

Miercuri, deloc surprinzător, decretul prezidențial semnat de Vladimir Putin a fost publicat de autoritățile ruse. 

În momentul prezentării noului text, președintele Dumei, Viaceslav Volodin, estimase că această lege împotriva ”ticăloșilor” va permite ”pedepsirea trădătorilor” care ”acționează împotriva țării lor.

Termeni foarte vagi în textul legii promulgate

În fapt, legea nu prevede confiscarea absolut a tuturor bunurilor unei persoane condamnate, ci a banilor și fondurilor sale ”utilizate sau destinate” finanțării de activități ”criminale”, termeni ce rămân foarte vagi.

De asemenea, textul legii autorizează justiția să retragă toate distincțiile onorifice de stat persoanelor condamnate pentru ”false informații”.

Acuzația de difuzare de ”informații false” despre armata rusă este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani. Mai multe sute de ruși au fost condamnați în virtutea acestui articol al Codului Penal rus în ultimii aproape doi ani de zile.

Citește și: Următoarea destinație a lui Tucker Carlson, după interviul cu Vladimir Putin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel