Cârnații de porc nu lipsesc de pe masa românilor de Crăciun. Dacă vrei să îi prepari acasă, iată rețeta pe care trebuie să o încerci.
Publicitate
Ingrediente
1.5 kg carne de porc (pulpa din faţă)
500 g carne grasă de porc (fleică fără şorici)
700 g carne de vită sau amestec vită şi berbec
200 ml supă de carne
5-6 căţei de usturoi
sare
piper
cimbru
condimente de cârnaţi
maţe subţiri de porc sau de oaie
Vezi și: Cartofi prăjiți spanioli. Rețeta specială de "Patatas Bravas". Gust fenomenal!
Cum se prepară
Cârnați de porc. Toată carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se toacă şi se condimentează după preferinţe, cu sare, piper, usturoi pisat, cimbru şi condimente de cârnaţi, potrivit retete.unica.ro. Se adaugă supa de carne în porţii mici şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă (cine doreşte poate să nu adauge usturoiul pisat direct în compoziţie, ci să strecoare supa peste usturoiul pisat).
Cârnați de porc. Se trece această compoziţie prin maşina de tocat, la care s-a montat pâlnia pentru cârnaţi şi se umplu maţele foarte bine curăţate şi păstrate mai multe zile la rece, în apă cu sare şi oţet. Este bine să nu se îndese prea multă carne, pentru că altfel plesnesc uşor atunci când se prăjesc.
Cârnați de porc. Dacă afară este ger, se ţin 2-3 zile la zvântat şi apoi se consumă, sau se păstrează la frigider.
Vezi și: Salată de vinete arăbească. Trebuie să încerci această rețetă de Baba Ganoush. O vei repeta!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu