Cum să prăjești corect cartofii. Vă oferim cea mai delicioasă rețetă
Pentru a prăji niște cartofi delicioși, trebuie să urmezi câteva reguli.
Pentru a prepara cartofii după această rețetă aveți nevoie de:
cartofi - șase bucăți,
șuncă - 100 grame,
o ceapă,
ulei vegetal - două linguri.
Cartofii trebuie tăiați în fâșii, șunca în felii subțiri și ceapa în cuburi. Puneți șunca într-o tigaie curată și fierbinte și prăjiți-l până devine auriu. Transferați-o apoi pe o farfurie. În grăsimea rămasă de la șuncă, se poate adăuga puțin ulei vegetal. Apoi puneți cartofii.
Vinete pane la cuptor: sunt la fel de savuroase ca și cele prăjite în ulei
Prăjiți cartofii, mai întâi, la foc iute, iar când capătă o crustă aurie, reduceți focul și adăugați ceapa. Nu uitați să amestecați. Trebuie să o faceți cu mare atenție pentru ca cartofii să nu se piseze.
Sarea și piperul se adaugă cu cinic minute înainte de a opri aragazul. Când cartofii sunt aproape gata, se adaugă șunca.
Serviți o porție de cartofi prăjiți cu castraveți murați. Poftă bună!
Uneori ne aflăm în situația când musafirii bat la ușă, iar în frigider nu avem nimic gata preparat.
Rețeta pe care o prezentăm mai jos vă permite să pregătiți un preparat foarte rafinat cu produsele din frigider. Această rețetă, pe bază de cartofi, este atât de gustoasă, încât vei dori să o faci mai des. Vorbim despre sufleul de cartofi.
Ingredientele necesare:
5 cartofi de mărime medie;
100 grame de șuncă fiartă,
70 grame de cașcaval,
130 grame de mozzarella,
3 ouă,
sare după gust,
sos bechamel;
parmezan ras după gust;
unt după gust.
Cartofii se spală, se curăță de coajă, se taie bucăți și se pun la fiert într-o cratiță cu apă rece și sare. Lăsați-i la fiert aproximativ 40 de minute. În acest moment, începeți să tăiați șunca, mozzarella și cașcavalul în cuburi.
Cartofii fierți se scot din apă și se zdrobesc cu o furculiță, până obțineți o consistență omogenă. Gălbenușurile se separă de albușuri. Gălbenușurile se pun în piureul de cartofi, împreună cu sosul de bechamel. Se amestecă energic până se obține o masă omogenă.
Combină ouăle cu câțiva biscuiți, iar rezultatul te va surprinde
Albușurile se bat spumă cu telul electric. Nu uitați să adăugați și un praf de sare. Se amestecă bine cu o spatulă, se adaugă șunca și cașcavalul. Combinați apoi compoziția de albușuri cu cea de cartofi în timp ce continuați să amestecați.
O tavă de copt se unge unt și se pune amestecul obținut. Setați cuptorul static preîncălzindu-l la 180 de grade. Cartofii se coc 50 de minute până se formează o crustă. La sfârșitul gătitului, stropiți suprafața cu parmezan ras fin. Poftă bună!
Toamna se apropie și, odată cu ea, și sezonul dovleacului, care este benefic pentru adulți, dar și copii.
Deși dovleacul conține mai mult de 90% apă, are multe vitamine, aminoacizi, proteine, carbohidrați.
Beneficiile dovleacului sunt foarte simple: leguma conține vitamine precum A, C, E, D, PP, K, grupa B și vitamina T.
Iată o rețetă de dovleac uimitoare și foarte sănătoasă, care va fi un plus incredibil pentru masa ta de sărbători sau cină.
O să ai nevoie de următoarele ingrediente:
dovleac - 1 bucată,
orez pentru pilaf - 50 grame,
măr - 2 bucăți,
stafide - 25 grame,
zahăr și scorțișoară - după gust,
unt - 1 lingură.
Alegem un dovleac de mărime medie și fără defecte, sub forma de puncte negre și tăieturi. Dovleacul se spală bine și i se taie capacul. Nu trebuie aruncat, deoarece ne va fi de folos.
Scoatem semințele din dovleac, care apoi pot fi uscate și prăjite. Scoatem toată pulpă dovleacului cu un cuțit și o lingură. Tăiem pulpa dovleacului în cuburi.
Dovlecel cu gust de ananas: o rețetă neobișnuită și extrem de bună
Curățăm și tăiem și merele cuburi. Se amestecă zahărul, orezul, pulpa de dovleac, merele, stafidele spălate și scorțișoara.
Amestecăm bine toate ingredientele și le punem în dovleac. Deasupra, adăugăm o bucată de unt. Închidem dovleacul cu capacul, pe care l-am tăiat inițial. Pornim cuptorul la 180 de grade și coacem dovleacul aproximativ 50-60 de minute.
Marginile dovleacului ar trebui acoperite cu hârtie de copt ca să nu se ardă. Imediat ce dovleacul devine moale, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească puțin. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News