Cei mai mulţi autori ai atacurilor în masă din 2018 ameninţaseră înainte (Secret Service)

Cei mai mulţi dintre cei responsabili pentru atacuri în masă în spaţii publice comise în 2018 în Statele Unite au făcut mai înainte ameninţări ori au trimis mesaje care au provocat îngrijorare, a arătat marţi Secret Service, într-un studiu care evidenţiază indici premergători unor astfel de violenţe, transmite Reuters.

De asemenea două treimi dintre atacatori au avut un istoric de tulburări de sănătate mintală iar jumătate au fost motivaţi de nemulţumiri personale sau la locul de muncă, a relevat agenţia într-un raport publicat de Centrul Naţional de Evaluare a Ameninţărilor.

"Violenţa descrisă în acest raport nu este rezultatul unei singure cauze sau al unui unic motiv. Concluziile subliniază, cu toate acestea, că putem identifica semne de avertizare anterior unei acţiuni violente", a adăugat aceasta.

Raportul a studiat 27 de atacuri cu trei sau mai multe victime, cu un număr total de 91 de morţi şi 107 răniţi.

Printre incidentele analizate se numără atacul din februarie de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Florida, soldat cu 17 morţi, şi cel din octombrie de la sinagoga din Pittsburgh, în care au murit 11 oameni.

"Aceste acţiuni au afectat siguranţa şi securitatea locurilor unde lucrăm, învăţăm, cinăm şi ne desfăşurăm activităţile zilnice", a spus directorul Secret Service, James Murray, într-o declaraţie care însoţeşte raportul.

Nouă din zece atacatori, înainte de a acţiona, au făcut ameninţări sau au trimis mesaje care au provocat îngrijorare iar trei sferturi încercaseră în trecut să atragă atenţia, a precizat agenţia.

Analiştii centrului au descoperit totodată că 8 din 10 atacatori au fost afectaţi de un stres major în viaţa lor în interval de mai puţin de cinci ani înaintea producerii tragediei, fiind vorba de evenimente precum divorţul, pierderea serviciului sau lipsa unui adăpost.

Raportul, intitulat "Atacuri în masă în spaţii publice - 2018", este a doua astfel de analiză a centrului, după cea din 2017. Ambele au încercat să ajute la prevenirea unor atacuri viitoare, a declarat Murray într-o conferinţă de presă.

"Cu cât mai repede putem, toţi cei preocupaţi de siguranţa publică, să ne autoeducăm şi să-i educăm şi pe alţii despre semnele de avertizare şi opţiunile de acţiune disponibile, cu atât vom fi mai capabili să prevenim şi să descurajăm actele de violenţă împotriva unor anumite obiective", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel