Dacă e weekend, atunci să gătim ceva dulce! Și nu orice dulce, ci unul extrem de delicios, preferatul copiilor, care îți va aduce doar laude din partea celor dragi.
Rețeta se numește Papanași pufoși
Iată ingredientele:
• 500g brânză dulce de vaci
• 100g făină
• 2 ouă
• 3-4 g praf de copt
• 1 linguriță portocală sau lămâie rasă
• 1 praf de sare
• două plicuri de zahăr vanilat
• ulei pentru prăjit
• smântână grasă
• dulceață de vișine
Mod de preparare
Pui făina într-un bol, praful de copt și amesteci bine.
Separi ouăle. Pui albușurile într-un castron și gălbenușurile în bolul cu brânză.
Pui un praf de sare, zahăr vanilat și lingurița de portocală sau lămâie rasă, peste care torni făina cu praful de copt. Amesteci bine.
Separat, bați albușurile spumă și le torni peste brânză. Mai amesteci o dată.
Iei bucăți de aluat cam de 120 de grame, faci niște turte mari, după care formezi o gaură în mijloc cam de 2 cm. Din bucăți mai mici faci biluțe, pe care le vei așeza deasupra.
Le prăjești la foc mic spre mediu (150-160 grade Celsius) aproximativ 7 minute.
Papanașii pufoși se servesc cu smântână grasă și dulceață, după preferințe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News