Cei mai TOXICI coloranți alimentari. Românii îi consumă zilnic. Dacă vezi asta pe etichetă, nu cumpăra produsul

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Care sunt cei mai toxici coloranți alimentari și ce reacţii adverse pot avea. Dacă îi vezi pe etichetă, lasă produsul la raft. 

Coloranţii alimentari sunt tot mai prezenți în produsele de la raft și asta pentru că oferă alimentelor o culoare mult mai atrăgătoare și îi determină pe clienți să le cumpere.

Cu toate acestea, chiar dacă studiile oferă rezultate contradictorii, majoritatea coloranților alimentari sunt extrem de toxici și dăunează grav sănătăți

Iată lista coloranților alimentari toxici asupra organismului uman

Unii coloranţi pot cauza reacţii alergice sau hiperactivitate în rândul copiilor, în timp ce alţii au fost asociaţi cu un risc mai crescut de dezvoltare a celulelor maligne.

Copiii sunt cei mai expuşi potenţialelor riscuri ale coloranţilor alimentari, având în vedere că aceştia sunt folosiţi cu precădere în compoziţia bomboanelor, prăjiturilor şi sucurilor pe care cei mici obişnuiesc să le consume.

Sunset Yellow (galben nr. 6) – fololosit în sosuri, bomboane, produse de patiserie şi fructe conservate. Studiile au arătat că acest colorant ar putea avea potenţial cancerigen.

Allura Red (roșu nr. 40) – folosit în băuturile pentru sportivi, bomboane, condimente şi cereale. Poate conţine compuşi cu potenţial cancerigen.

Indigo Carmin (albastru nr. 2) – folosit în bomboane, îngheţată, cereale şi snacksuri. Studiile pe animale de laborator au arătat că acest colorant ar putea creşte riscul de tumori cerebrale.

Eritrozina (roșu nr. 3) – folosit în bomboane, acadele, jeleuri. Studiile de laborator au arătat că nivelul crescut de eritrozină în sânge poate creşte uşor riscul de tumori tiroidiene.

Tartrazină (galben nr. 4) – folosit în bomboane, sucuri, chipsuri, popcorn şi cereale. Este un colorant care ar putea duce la tulburări comportamentale, irascibilitate, depresie sau insomnie. De asemenea, s-a demonstrat că excesul de tartrazină ar putea creşte riscul de reacţii alergice, precum urticarie sau chiar astm.

Brilliant blue (albastru nr. 1) – folosit în îngheţată, conserve de năut, supe la plic, acadele şi glazuri. Este un colorant foarte des folosit, dar siguranţa acestuia nu este încă dovedită. Mai mult, un studiu a arătat că acest colorant poate ajunge în fluxul sangvin şi în tubul digestiv, unde nu este descompus de acidul gastric, iar efectele sale nocive, deşi nu sunt încă demonstrate, ar putea consta în tulburări gastrointestinale, potrivit csid.ro.

În plus, studiile mai arată că în ultimii 50 de ani, consumul de alimente care au în compoziție coloranți a crescut cu peste 500%.

Cel mai toxic aliment din lume. Românii îl consumă zilnic fără să știe. Mare ATENȚIE, renunță la el

Este vorba despre ulei, și mai exact, despre uleiul de palmier. Chiar dacă nu te-ai fi gândit niciodată la el, sigur l-ai cunsumat, pentru că este prezent atât în pâine, în ciocolată, în înghețată, în produse de patiserie, margarină, cât și în pizza. 

Potrivit BBC, modul în care este produs uleiul de palmier afectează oamenii, aerul pe care îl respirăm şi vieţuitoarele sălbatice.

Uleiul de palmier este cel mai popular tip de ulei vegetal din lume și așa cum spuneam, este folosit în mai multe alimente, uneori în cantităţi mari. Se estimează că ar fi în aproape jumătate din produsele întâlnite în supermarketuri.

O directivă din 2014 a Uniunii Europene a forţat producătorii să menţioneze produsele în care acesta este folosit, dar această regulă nu a inclus şi industria produselor cosmetice, aşa că aproape nimeni nu realizează că acesta e prezent într-o gamă variată de produse de îngrijire şi înfrumuseţare, de la şampon la ruj. Motivul pentru care este atât de popular este dat de anumite calităţi care îl fac un ingredient brut excelent. Nu conţine grăsimi trans, are un punct de topire foarte ridicat şi are costuri mici de producţie, potrivit businessmagazine.ro.

Care e problema la uleiul de palmier și ce probleme de sănătate aduce... citește mai departe aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel